Wideman priznal, že nedal gól. Prišiel tak o prvý hetrik v kariére

TASR|11. dec 2011 o 08:13

Kanadský obranca napriek zmene v štatistikách dosiahol so štyrmi bodmi v zápase (2+2) svoje osobné maximum.

WASHINGTON. Vedenie zámorskej NHL na základe priznania hokejistu Dennisa Widemana zmenilo oficiálny zápis stretnutia a pripravilo tak obrancu Washingtonu Capitals o prvý hetrik v kariére.

Kanadský hokejista už po piatkovom zápase Washington Toronto (4:2) vyhlásil, že pri jeho treťom góle 79 sekúnd pred koncom zápasu puk zasiahol Brooks Laich. Útočník Capitals počas presilovky pri strele Widemana od modrej stál pred brankárom Jamesom Reimerom.

"Pri treťom góle sa puk odrazil od Brooskieho. Som si istý, že to napokon nebude môj gól," citoval portál nhl.com vyjadrenie Widemana po jeho 481. zápase v profilige.

Vedenie NHL po zhliadnutí záznamu akceptovalo zmenu v zápise, po ktorej Laich zaznamenal svoj siedmy gól v sezóne po asistenciách Widemana a Johna Carlsona. Kanadský obranca napriek zmene v štatistikách dosiahol so štyrmi bodmi v zápase (2+2) svoje osobné maximum.

V histórii Caps pôsobiacich v NHL od sezóny 1974/75 tak naďalej ostávajú s hetrikom v základnej časti iba traja obrancovia. Naposledy sa tento výkon podaril Sergejovi Gončarovi v januári 2000.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Wideman priznal, že nedal gól. Prišiel tak o prvý hetrik v kariére