West Ham vyberá Curbishleyho nástupcu z 30 trénerov

SITA|4. sep 2008 o 18:34

LONDÝN 4. septembra (SITA, AP) - Anglický prvoligový futbalový klub West Ham United vyberá nástupcu Alana Curbishleyho z tridsiatich trénerov. Informáciu priniesla televízna stanica Sky Sports aj s dodatkom, ...

LONDÝN 4. septembra (SITA, AP) - Anglický prvoligový futbalový klub West Ham United vyberá nástupcu Alana Curbishleyho z tridsiatich trénerov. Informáciu priniesla televízna stanica Sky Sports aj s dodatkom, že "kladivári" zverejnia užší zoznam možných kormidelníkov ešte pred tým, ako budúci týždeň už vyrukujú s jedným menom. Dočasným vedením kádra bol poverený Kevin Keen.

Curbishley označil za dôvod svojho odstúpenia rozhodnutia vedenia klubu poza jeho chrbát. S voľnou funkciou bol najčastejšie spájaný niekdajší tréner West Hamu Harry Redknapp, ale tento terajší kouč FC Portsmouth pre denník The Sun skonštatoval: "Hráči sú vo West Hame predávaní a kupovaní bez prihliadania na názor trénera a v niektorých prípadoch dokonca bez toho, aby o pripravovaných transferoch vôbec vedel. Ako sa dá pracovať za takýchto okolností?"

Z okruhu ašpirantov sám seba vylúčil aj niekdajší futbalista West Hamu Stuart Pearce, kormidelník národného mužstva do 21 rokov. Favoritom na nastúpenie do funkcie (15:8) je podľa "ostrovných" bookmakerov tréner chorvátskej reprezentácie Slaven Bilič, ten však verejne poprel horúcu linku medzi Záhrebom a Upton Parkom. Okruh tých najpredstaviteľnejších by mali dotvárať nedávny kouč Interu Miláno Roberto Mancini a Sam Allardyce (v minulosti Bolton či Newcastle).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»West Ham vyberá Curbishleyho nástupcu z 30 trénerov