Webber ostro kritizuje verdikt o VC Bahrajnu

TASR|4. jún 2011 o 18:00

Austrálsky jazdec F1 Mark Webber sa rezolútne postavil proti verdiktu Medzinárodnej automobilovej federácie FIA o opätovnom zaradení Veľkej ceny Bahrajnu do tohtoročného kalendára seriálu MS.

LONDÝN.

"Hoci rozhodnutie už padlo, bol by som veľmi prekvapený, ak by sa Veľká cena Bahrajnu v tomto roku napokon konala," napísal jazdec tímu Red Bull na svojej oficiálnej webovej stránke.

Pôvodne sa mala VC Bahrajnu konať už v marci ako otváracie preteky celého seriálu, pre protivládne nepokoje však FIA podujatie odložila na neurčito. V piatok polícia proti demonštrantom v Maname opäť použila slzný plyn a gumové projektily, napriek tomu FIA rozhodla, že preteky sa pôjdu 30. októbra.

"Podľa mňa náš šport mal zaujať oveľa pevnejší postoj už začiatkom roka, ako neustále odkladať rozhodnutie v snahe znovu zaradiť Bahrajn do kalendára. Mal poslať jasnú správu o pozícii F1 k niečomu tak základnému ako sú ľudské práva," kritizuje Webber politiku FIA.

Webber dúfa, že F1 sa do Bahrajnu vráti, podľa neho však tento rok nie je ten správny moment. Rovnaký názor majú aj organizátori petície, ktorá vyzýva Red Bull i ostatné tímy, aby VC Bahrajnu bojkotovali. Do soboty ju podpísalo asi 393.000 ľudí.

Informovala agentúra Reuters.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Webber ostro kritizuje verdikt o VC Bahrajnu