Výtržnosti Košičanov v Detve? Provokovali nás, tvrdia východniari

Róbert Ľupták (vľavo) sa pustil do HC Košice.
Róbert Ľupták (vľavo) sa pustil do HC Košice. (Zdroj: TASR)
Patrik Fotta|10. feb 2021 o 19:37

Šéf detvianskeho klubu označil správanie sa Košičanov za úbohé.

KOŠICE/DETVA. Koncom januára v zápase 35. kola Tipos extraligy medzi Detvou a Popradom pútal pozornosť majiteľ detvianskeho klubu Róbert Ľupták.

Z priestorov VIP tribúny vulgárne vykrikoval a gestikuloval smerom k popradským hráčom a trénerom.

Tentoraz má byť poškodený práve hokejový klub z Detvy. Po poslednom stretnutí proti Košiciam (Detva prehrala 2:3, pozn.) informoval na klubovom webe o údajných výtržnostiach a vulgárnostiach z košickej strany.

,,Som rád, že na dnešnom stretnutí bol prítomný člen disciplinárky a inštruktor rozhodcov pán Vladimír Kontšek a pán delegát Krpelec. Asi takto vyzeral aj zápas s Popradom. Dnes bol svedkom pán Kontšek, ako kapitán mužstva HC Košice Chovan zopár sekúnd pred koncom prišiel pred VIP-ku a zakričal – drž pi.., ty kok..,“ uviedol Ľupták pre klubový web.

S hokejkami bili po plexisklách

Podľa zástupcov detvianskeho klubu mali košickí hráči ničiť vybavenie štadióna. Odniesť si to mali plexisklá a vykopnuté dvere z pántov v hosťujúcej šatni.

„Tím Detvy neničí nikomu štadióny, nevykopáva dvere a podobne. Takéto správanie je úbohé. A potom sú tu také reakcie, lebo my si to nikde nedovolíme.

No sem každý kto príde, si myslí, že si môže robiť, čo chce. A sú potom podráždení, keď im niekto niečo k tomu povie,“ dodal Ľupták.

Vykopnuté dvere z pántov v šatni hostí.
Vykopnuté dvere z pántov v šatni hostí. (Zdroj: HC 07 Detva)

Ku kritike oceliarov sa pridal aj usporiadateľ zápasu Ján Podhorec.

,,Je smutné, že po druhej tretine hosťujúci hráči napádali rozhodcu a z vonku bili hokejkami po plexisklách, ktoré sú majetkom mesta Detva.

Nemilo som bol prekvapený aj tým, keď som zbadal vykopnuté dvere z pántov na hosťujúcej šatni,“ skonštatoval Podhorec.

Zničené dvere zaplatia

Tréner košického tímu Jan Šťastný incident komentovať nechcel.

Košický klub vydal na svojom webe stanovisko, v ktorom vysvetľujú aj poškodenie dverí.

„V našej šatni došlo k vysadeniu dverí z pántov, čo sa pri hráčskej výstroji, stiesnených priestoroch a jednoduchých „papierových dverách“ môže stať,“ uvádza sa v stanovisku.

„Športový riaditeľ a hlavný tréner tímu Jan Šťastný tento záznam o poškodení dverí uviedol do zápisu, prezidentovi klubu p. Ľuptákovi sa telefonicky ospravedlnil a ponúkol finančnú náhradu za spôsobenú škodu.“

Vulgarizmy a napádanie rozhodcov Košičania vo svojom stanovisku vylúčili.

„Ak by zo strany našich hráčov došlo k urážaniu rozhodcov, ako sa spomína vo vyhlásení klubu z Detvy, sme si viac ako istí, že by boli prehrešky riešené rozhodcami či delegátmi priamo na mieste a uvedené v zápise.“

Chovana vyprovokovali

Kapitána košického tímu mal počas zápasu k vulgárnym urážkam dohnať práve majiteľ detvianskeho klubu. 

„Väčšina hráčov a ľudí, ktorí sledujú hokej vedia, čo sprevádza zápasy v Detve. Ak už niekto vyprovokuje tak kultivovaného hráča, akým je napríklad Mišo Chovan, tak to nie je len vtipnými narážkami. Všetci hráči sú len ľudia a pri neustálych slovných atakoch sa bránia.“

Košičania si myslia, že Detva sa snaží prekryť incident zo zápasu s Popradom.

„Zverejňovanie citácií výrokov, ktoré mal povedať náš kapitán Michal Chovan, považujeme zo strany prezidenta detvianskeho klubu za nemiestny žart a slovný prejav p. Ľuptáka počas zápasov nebudeme radšej komentovať.

Reakciu Detvy vnímame ako pokus využiť HC Košice a dianie v spomínanom zápase na „očistenie“ renomé p. Ľuptáka po udalostiach na zápase proti Popradu.

Ak sa naši hráči alebo realizačný tím niekoho svojim správaním počas zápasu dotkli, v mene HC Košice sa ospravedlňujeme a týmto pokladáme celú vec za uzatvorenú,“ píše sa v stanovisku HC Košice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Výtržnosti Košičanov v Detve? Provokovali nás, tvrdia východniari