Výkonný riaditeľ Catanie vyzýval k násiliu proti Mourinhovi

SITA|17. okt 2008 o 09:48

Výkonný riaditeľ talianskeho futbalového klubu Catania Calcio Pietro Lo Monaco si nabudúce zrejme rozmyslí, či sa nechá vyprovokovať trénerom Interu Miláno Josem Mourinhom.

RÍM. Jeho posledný komentár na účet ambiciózneho portugalského kouča ho totiž bude stáť 15 000 eur a 40-dňový dištanc. Lo Monaco si po septembrovom súboji Interu s Cataniou neodpustil prostorekú reakciu na Mourinhove slová, že jeho zverenci mali obrovskú prevahu a zaslúžili si vyhrať 5:1, hoci im v skutočnosti k trom bodom pomohol až vlastný gól Christiana Terlizziho.

Funkcionár sicílskeho tímu vyhlásil, že Mourinho je chvastúň, ktorý urazil všetkých obyvateľov Catanie a zaslúžil by si, aby mu "vyrazili zuby". Disciplinárna komisia Talianskej futbalovej federácie považuje tieto vyjadrenia za výzvu k násiliu, preto sa rozhodla zasiahnuť. Navyše slová vyšli z úst predstaviteľa Catanie, teda mesta, kde vo februári 2007 pri fanúšikovských násilnostiach po sicílskom derby s Palermom zahynul policajt. "Môj výrok nebol výzvou k fyzickému násiliu, snáď to nik takto nepochopil. Sme mierumilovní ľudia. Už dva roky je v Catanii pokoj," bránil sa Lo Monaco.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Výkonný riaditeľ Catanie vyzýval k násiliu proti Mourinhovi