Vydaril sa jej len jeden pokus. Jana Velďáková nepostúpila do finále

Jana Velďáková.
Jana Velďáková. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. mar 2017 o 13:29

Slovenská reprezentantka skončila na dvanástom mieste.

BELEHRAD. Slovenská reprezentantka Jana Velďáková obsadila v kvalifikácii súťaže v skoku do diaľky na halových majstrovstvách Európy v atletike v Belehrade dvanástu priečku výkonom 634 cm a do nedeľného finále nepostúpila.

Zverenka trénera Radoslava Dubovského si hneď v úvodnom pokuse o štyri centimetre zlepšila tohtosezónne maximum a po prvej sérii jej patrilo postupové ôsme miesto.

Ďalšie dva však mala nevydarené a postupne sa v štartovom poli sedemnástich atlétok zosúvala až na konečnú dvanástu priečku.

Tridsaťpäťročnej Velďákovej sa ani v siedmom štarte na halových ME v kariére nepodarilo dostať sa do finále. Belehradské umiestenie je však jej najlepšie na kontinentálnom šampionáte pod strechou. Doteraz skončila najvyššie v Birminghame 2007 na trinástom mieste.

„Nemala som dostačujúcu rýchlosť ktorá by ma posunula ďalej. Sezónne maximum? To ani tak nevnímam, 634 cm je slabší výkon. Chcela som skočiť viac. Dvanásta priečka je fajn, ale s výkonom nie som spokojná. Druhý pokus som zle rozbehla, na tretí som išla vyhecovaná, skok bol na moje možnosti excelentný, ale s prešľapom," priznala Velďáková.

Kvalifikačný limit prekonalo šesť diaľkariek, najlepšia z nich, domáca Ivana Španovičová utvorila dokonca svetový výkon roka 703 cm.

Druhý najlepší výkon (683 cm) dosiahla Daria Klišinová z Ruska, ktorý však v Belehrade pre dištanc ruskej atletiky štartuje ako nezávislá atlétka. Na postup do 8-členného finále bolo potrebné skočiť 651 cm.

Diaľka - kvalifikácia (limit 660 cm, do finále postúpili):

1.Ivana ŠpanovičováSrbsko703 cm
2.Daria Klišinovánezávislá683 cm
3.Lorraine UgenováV. Británia690 cm
4.Claudia Salmanová-RathováNemecko679 cm
5.Marina BechováUkrajina671 cm
6.Ksenija BaltováEstónsko667 cm
7.Jazmin SawyersováV. Británia654 cm
8.Alexandra WesterováNemecko651 cm
12.Jana VelďákováSR634 cm*

* - nepostúpila do finále

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Vydaril sa jej len jeden pokus. Jana Velďáková nepostúpila do finále