Výber šéfredaktora: Koľko znesie Slafkovský a pustiť Rusov do Paríža?

Juraj Slafkovský v sprievode tímového lekára.
Juraj Slafkovský v sprievode tímového lekára. (Autor: TASR/AP)
Boris Vanya|16. dec 2022 o 19:40

Pozrite si zaujímavé články za posledné obdobie na Sportnet.sk vo výbere šéfredaktora.

Športu zdar

a čitateľom Sportnetu zvlášť!

Poľujú v NHL na Juraja Slafkovského? V Katare vrcholia majstrovstvá sveta vo futbale (už s vymenenou loptou) a niekomu už začínajú chýbať ruskí športovci.

Koľko znesie Slafkovský

Ako už býva dobrým zvykom, v tomto výbere by nemala chýbať aspoň zmienka o Jurajovi Slafkovskom. A keď ich bude viac, tak ešte lepšie.

Jednotka tohtoročného draftu sa už udomácnila v NHL. Slovenský talent predviedol viecero pekných momentov, občas dá gól, na nejaký prihrá, dostáva šancu aj v presilovkách a sem tam sa stane terčom dosť drsného zákroku a zbiera sa z ľadu. 

Prečo Slafkovský dostáva toľko tvrdých bodyčekov a je ich naozaj veľa? Môže za to jeho neskúsenosť alebo sa naňho súperi špeciálne zameriavajú? 

Tému rozoberal reportér Šimon Čop aj s bývalým obrancom NHL Borisom Valábikom či šéfredaktorom frankofónnej odnože webu The Athetic Marcom Antoinom Godinom.

Čítajte: Poľovačka na Slafkovského? Prečo mladý Slovák dostáva v NHL tvrdé bodyčeky

Zdá sa však, Slafkovský sa rýchlo učí a je mu jasné, že ak nedokáže útoky predvídať, bude to mať ťažké. Tomuto likvidačnému pokusu Austina Watsona z Ottava Senators sa, našťastie, elegantne vyhol. 

VIDEO: Likvidačný pokus Austina Watsona na Juraja Slafkovského

A zostaneme ešte v NHL. Momentálne najproduktívnejší Slovák v NHL sa volá Adam Ružička. Aká bola cesta 23-ročného útočníka z tribúny medzi ťahúňov Calgary Flames?

Čítajte: Najpríjemnejšie prekvapenie NHL? Ružička robí hviezdy lepšími, je líder

Pustiť Rusov do Paríža?

Vojna na východ od slovenských hraníc trvá už takmer desať mesiacov. Obyvatelia Ukrajiny trpia od zimy, smädu, hladu a strachu, či ich nezasiahne ruská raketa. A ruskí športovci zatiaľ trpia v medzinárodnej izolácii, nemôžu voľne cestovať a súťažiť so zvyškom sveta. Niekomu by ich možno aj prišlo ľúto.

Napríklad ľuďom z vedenia Medzinárodného olympijského výboru (MOV), ktorí hľadajú spôsob, či a ako by sa mohli ruskí a bieloruskí športovci predstaviť na OH 2024 v Paríži. To by však mohlo vyvolať reťazovú reakciu.

Naposledy sa o tom presvedčili organizátori Svetového pohára v hokeji. Gary Bettman a spol. vo svojom biznis pláne na 100 % počíta aj s účasťou ruských hokejistov, ale to sa stretlo s jednoznačne odmietavou reakciou Švédov, Fínov i Čechov.

Takže dilemu - či s Rusmi, ale bez Európanov - vyriešila NHL po svojom. Turnaj odložila. Asi verí v zázrak (podobne ako niektorí lídri MOV).

Čítajte: MOV chce Rusom otvoriť dvere na olympiádu. Pobúrilo to nielen Zelenského

Prečo Cestu vymenil Sen?

A o MS vo futbale trochu netradične, bez Messiho, Ronalda a Mbapého. Od semifinále sa hrá už s vymenenou loptou. Namiesto cesty (Al Rihla) lieta po katarských trávnikoch sen (Al Hilm). Aký bol dôvod na zmenu?

Čítajte: Nová lopta na MS v Katare? Žiadna zmena, tiež ju nabíjajú ako smartfón

Ten príbeh má už desiatky rokov, no môžete o ňom čítať znovu a znovu, tak ako si po ikstý raz pozriete Beethovena (toho z Hollywoodu, nie z Nemecka), Lassie alebo Psiu dušu. Tento zvierací hrdina sa volal Pickles a zachránil majstrovstvá sveta. 

Čítajte: Oslavovali ho ako hrdinu. Pes, ktorý zachránil majstrovstvá sveta

Boris Vanya, šéfredaktor Sportnet.sk

Nechajte si posielať Výber šéfredaktora na e-mail. Aktivujte si odber jedným klikom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Výber šéfredaktora: Koľko znesie Slafkovský a pustiť Rusov do Paríža?