Volejbalisti Prešova hľadajú ešte jedného blokára

Prešovskí volejbalisti. Po tvrdej drine ich čaká aj pätnásť prípravných duelov.
Prešovskí volejbalisti. Po tvrdej drine ich čaká aj pätnásť prípravných duelov. (Autor: orim)
Sportnet|10. aug 2012 o 00:00

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov sa od prvého augustového dňa naplno pripravujú na nový ročník extraligovej sezóny 2012/2013.

Pod taktovkou trénera Ľuboslava Šalatu absolvujú v týchto dňoch tvrdú letnú „zaberačku“ a neskôr k nej pribudne aj kvantum prípravných duelov.

PREŠOV. Káder prešovského volejbalového klubu posilnilo počas letnej prestávky kvarteto hráčov, ktorí výrazne zvýšili konkurenciu v tíme.

Po P. Tholtovi, M. Faronovi, T. Lampartovi či M. Hudákovi by mal do kádra pribudnúť ešte jeden hráč, o ktorom však Prešovčania bližšie hovoriť nechcú.

„Máme otvorený príchod ešte jedného hráča, ide o blokára, ale zatiaľ to viac konkretizovať nebudeme. Doposiaľ máme dvoch blokárov, do prípravy sme zapojili z juniorky Maťa Andráša a stále ešte riešime príchod hráča na tento post,“ ozrejmil k ďalšiemu možnému prírastku do prešovského kádra tréner Ľuboslav Šalata.

So štvoricou nových hráčov, ktorí prešovský klub posilnili, stúpla výrazne aj sila tímu či konkurencia na jednotlivých postoch.

„Káder je podstatne silnejší. Rovnako aj konkurencia na jednotlivých postoch je oveľa väčšia, hlavne na smečiarskom poste. Som rád, lebo konkurencia posúva výkony jednotlivcov, ale aj tímu dopredu. Medzi hráčmi je istá rivalita, a to nám len môže pomôcť. Posilňujú sa aj iné extraligové tímy, liga by mala byť omnoho viac kvalitnejšia,“ dodal Ľ. Šalata.

Príprava v domácich podmienkach

Volejbalisti VK Mirad PU Prešov sa na novú sezónu pripravujú v domácich podmienkach, kde majú všetko potrebné na kvalitnú letnú prípravu.

„Využívame domáce prostredie, keďže tu máme výborné podmienky. Chlapci trénujú dobre, vedia, že čo natrénujú teraz, z toho budú žiť počas celej dlhej sezóny. Momentálne pracujeme na rozvoji sily a vytrvalosti, neskôr príde do popredia výbušnosť a, samozrejme, technika, najskôr sporadicky, potom čoraz viac. K tomu pribudnú prípravné zápasy, chcem, aby sme ich odohrali aspoň pätnásť. Máme už dohodnuté nejaké sparingy, napríklad s Humenným,“ načrtol program letnej prípravy prešovský lodivod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Volejbalisti Prešova hľadajú ešte jedného blokára