Vokoun je bez zmluvy, zostať chce v NHL

Tomáš Vokoun zasahuje proti Mikovi Knublovi z Washingtonu.
Tomáš Vokoun zasahuje proti Mikovi Knublovi z Washingtonu. (Autor: SITA/AP)
SITA|19. jún 2011 o 16:52

Tomáš Vokoun stále nepozná miesto svojho pôsobiska v najsledujúcej sezóne, o odchode zo zámorskej NHL do Kontinentálnej hokejovej ligy však zatiaľ neuvažuje.

PRAHA. Český hokejový brankár Tomáš Vokoun stále nepozná miesto svojho pôsobiska v najsledujúcej sezóne, o odchode zo zámorskej NHL do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) však zatiaľ neuvažuje.

Ostatné štyri roky pôsobil 34-ročný gólman v tíme Florida Panthers a napriek dobrým výkonom nezabránil negatívnemu rekordu "panterov", ktorí už desať rokov v rade chýbali vo vyraďovacích bojoch profiligy. Toto sa ešte nepodarilo žiadnemu inému tímu najstaršej profesionálnej severoamerickej súťaže.

Po ďalšej neúspešnej sezóne sa vedenie Floriďanov rozhodlo obmeniť hráčsky káder, aj pokiaľ ide o dvojnásobného majstra sveta.

"Povedali mi síce, že určitý záujem by mali, konkrétnu ponuku som od nich však doteraz nedostal. Keby áno, určite by som ju zvážil. Záležalo by na aj na tom, na koľko rokov by bola. Nič som však neobdržal, takže je zbytočné o tom rozmýšľať," uviedol rodák z Karlových Varov, ktorý sa môže začiatkom júla stať voľným hráčom.

"Nič príjemné to pre mňa nie je. A to najmä po osobnej stránke, pretože neviem, kde budem v nasledujúcom období bývať a kde budú moje deti chodiť do školy. Je tu istá neistota, na druhej strane však už mám niečo za sebou. Som na to pripravený," uviedol český reprezentant.

Vokoun však dúfa, že v najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete ešte nepovedal posledné slovo: "Niečo som v NHL už dlhší čas budoval a rád by som ľuďom ukázal, že na to vždy mám. Aj v 35 rokoch mám čo ponúknuť. Z toho nervózny nie som, človek však nikdy nevie. Každopádne, do prvého júla môžem v rámci NHL rokovať iba s Floridou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vokoun je bez zmluvy, zostať chce v NHL