Vodnopólista Ďurík bude proti Francúzom motivovaný

Lukáš Ďurík (vľavo). Center slovenskej reprezentácie.
Lukáš Ďurík (vľavo). Center slovenskej reprezentácie. (Autor: tasr)
Marián Špacai|12. júl 2013 o 00:00

Včera sa v Košiciach začali boje na druhom kvalifikačnom turnaji o postup na majstrovstvá Európy vo vodnom póle.

Slováci sa v honbe za piatimi výhrami budú spoliehať na tímovú chémiu, ktorej súčasťou je aj Lukáš Ďurík. Mladý center pomohol ČH Hornets Košice v minulej sezóne k obhajobe slovenského titulu, v budúcom ročníku už bude hrávať vo francúzskom Nice. Dnešný dôležitý zápas proti Francúzsku tak bude preňho dvojnásobne motivačný.

KOŠICE. Slováci vstupujú do turnaja v košickej krytej plavárni zvoľna, duelmi proti vodnopólovým trpaslíkom - včera proti Dánsku (zápas sa skončil po uzávierke nášho včerajšieho vydania), dnes o 10.30 hod. proti Švajčiarsku.

Potom však príde už vrchol celého turnaja - súboj dvoch papierovo najsilnejších tímov Slovenska a Francúzska. Na rad sa dostane dnes večer o 19. hodine.

Dnes večer to hlavné

„Určite, v piatok (dnes - pozn. aut.) príde to hlavné. Bude to najťažší zápas, tak verím, že ho zvládneme,“ vraví center slovenskej reprezentácie Lukáš Ďurík, v uplynulom ročníku hráč ČH Hornets Košice. V budúcej sezóne však už bude obliekať čiapočku popredného francúzskeho klubu z Nice.

O motiváciu má teda postarané, proti Francúzom sa určite bude chcieť i dnes večer ukázať v čo najlepšom svetle.

„Jasné. Uvidíme, ako sa mi bude dariť, či aspoň ten jeden gólik strelím,“ vraví hráč, ktorý sa ponuke z krajiny galského kohúta potešil.

„Bol som tam štyri dni na skúške, takže som mohol vidieť, že tréningový proces je výborný. Liga je tiež dobrá, takže som spokojný, veď napokon Nice je aj vhodné miesto na oddych vo voľnom čase.“

Slovenská reprezentácia je oproti minulosti omladená, generačnou výmenou už nutne musela prejsť. Viacerým mladíkom sa tak núka šanca pozrieť sa na budúcoročné ME, ale musia si to vybojovať sami.

„Áno, máme šancu. Keď všetci mladí zahráme tak, ako vieme, myslím, že sa nám to môže podariť. Výhodou teraz bude aj domáce prostredie, určite sa bude hrať lepšie ako niekde vonku,“ dodal L. Ďurík.

Fakty

Dnešný program 2. kvalifikačného turnaja v Košiciach

9.00 Dánsko - Moldavsko, 10.30 SLOVENSKO - Švajčiarsko, 12.00 Francúzsko - Veľká Británia, 16.00 Švajčiarsko - Dánsko, 17.30 Veľká Británia - Moldavsko, 19.00 SLOVENSKO - Francúzsko.




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vodnopólista Ďurík bude proti Francúzom motivovaný