Vo vypredanom derby Spišiačky piate

Kvalitné východniarske derby. Vypredaná kežmarská športová hala tlieskala v sobotu skvelému ženského extraligového volejbalu.
Kvalitné východniarske derby. Vypredaná kežmarská športová hala tlieskala v sobotu skvelému ženského extraligového volejbalu. (Autor: jope)
Sportnet|14. apr 2014 o 00:00

Po dvoch setoch bolo rozhodnuté.



SPIŠ. V prvom stretnutí volejbalovej extraligy žien o piate miesto hráčky VK Spišská Nová Ves doma hladko porazili Kežmarok 3:0. V odvete tak mali lepšiu východiskovú pozíciu.

Súboj o piatu priečku skôr pripomínal boj o medailu. Športová hala v Kežmarku bola vypredaná.

Od prvej po poslednú minútu zápasu sa oba fankluby postarali o búrlivú atmosféru. Domáci hlásateľ nemal žiadnu šancu, nebolo počuť vlastného slova a obe družstvá sa 500 divákov odvďačili kvalitnou hrou.

Prvé dva sety mali napínavé koncovky, ktoré lepšie zvládli hosťujúce hráčky, a za stavu 2:0 bolo jasné, že piatu priečku vybojovala Spišská Nová Ves.

Kežmarčanky ani za nepriaznivého stavu to „nezabalili“ a dvoma víťaznými setmi si vynútili piaty rozhodujúci. V ňom opäť dominovala Spišská a celé derby vyhrala 3:2.

„Všetky hráčky sme v tomto prestížnom zápase hrali veľmi dobre, obzvlášť naše libero Závadská. Najväčšie problémy nám robila ich vysoká blokárka. Po dvoch prehratých setoch sme si povedali, že stále je o čo bojovať, hlavne pred tak výborným publikom v poslednom zápase sezóny,“ uviedla najlepšia hráčka KV MŠK Oktan Kežmarok Viera Rajčanová.

Neobhájili piatu priečku

Lepší záver si obe družstvá z východu Slovenska ani nemohli želať. Škoda len, že taký výborný volejbal sa hral len o piate miesto.

„Bola radosť hrať v tak búrlivej atmosfére. Sme smutné z toho, že sme neobhájili minuloročné piate miesto. So Spišskou sa hral veľmi pekný a bojovný volejbal,“ povedala po derby stretnutí trénerka Kežmarku Blanka Špaková.

„Sme veľmi spokojní po výsledku 3:2 v takom búrlivom prostredí. Naše konečné miesto je určite sklamaním v porovnaní s cieľmi, ktoré boli pred sezónou. Umiestnenie nezodpovedá kvalite nášho kádra,“ dodal tréner VK Spišská Nová Ves Ondrej Spišák.

Fakty

KV MŠK Oktan Kežmarok - VK Spišská Nová Ves 2:3 (-22, -23, 19, 23, -11)

Prvý zápas 0:3, Sp. Nová Ves obsadila 5. priečku.
Zápas trval 128 min., rozhodovali: Drobňák a Servický, 350 divákov.

Finále - 2. zápas: VK Slávia EU Bratislava - VK Doprastav Bratislava 3:1 (-21, 23, 24, 19) - stav série: 1:1
Paneurópa - COP Nitra 3:0 (13, 14, 14) - prvý zápas 2:3, Paneurópa obsadila 7. priečku.

jope





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Vo vypredanom derby Spišiačky piate