Vo Viedni bude o ZOH v Turíne bojovať kvarteto Slovákov

TASR|11. okt 2005 o 12:07

Bratislava 11. októbra (TASR) - Kvarteto slovenských krasokorčuliarov absolvuje cez tento týždeň (12.-16. októbra) dodatkovú kvalifikáciu na ZOH 2006 ...

Bratislava 11. októbra (TASR) - Kvarteto slovenských krasokorčuliarov absolvuje cez tento týždeň (12.-16. októbra) dodatkovú kvalifikáciu na ZOH 2006 v Turíne na viedenskom Memoriáli Karla Schäfera. O olympijskú miestenku budú bojovať sólisti Igor Matsipura, Jacqueline Belenyesiová a športový pár Oľga Beständigová, Vladimir Futás.

Vo Viedni si miestenku na ZOH v Taliansku vybojuje po šesť mužov a žien, a štyri športové dvojice a tanečné páry. Súrodeneckému páru Oľge a Jozefovi Beständigovcom sa na majstrovstvách sveta v Moskve nepodarilo na budúcoročnú olympiádu postúpiť priamo, hoci 15. miestom dosiahli na MS svoje maximum. Vo Viedni ale bude o Turín bojovať športová dvojica v novom zložení, keď Jozef Beständig ukončil činnosť a na jeho miesto nastúpil Futás, ktorý sa rozišiel s partnerkou Milicou Brozovičovou. "Práve športová dvojica má najväčšiu šancu na postup. Už menšiu má Matsipura a najmenšiu vzhľadom na konkurenciu vo Viedni má Jacqueline Belenyesiová. Igor i Jacqueline si vybojovali právo štartu vo Viedni na našej internej kvalifikácii na Memoriáli Ondreja Nepelu," skonštatoval predseda Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jaroslav Burian.

V súťaži mužov je na Schäferov memoriál nahlásených 21 krasokorčuliarov, medzi ženami 26 sólistiek, v športových dvojiciach figuruje 12 prihlášok a v tancoch, ktoré SR neobsadilo, 17 párov. Súťaž odštartuje v stredu povinnými tancami, vo štvrtok sú na programe krátke programy mužov, žien, športových párov a originálne tance, v piatok sa definitívne rozhodne vo voľných jazdách a podujatie vyvrcholí v sobotu voľnou jazdou tanečných párov.

Na posledných ZOH 2002 v Salt Lake City reprezentovali Slovensko Zuzana Babiaková (21. priečka), ktorá však prerušila činnosť, lebo čaká už druhý prírastok do rodiny, a pár O. a J. Beständigovci (17.).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Vo Viedni bude o ZOH v Turíne bojovať kvarteto Slovákov