Vo finále Ázijského pohára sa stretne Japonsko s Austráliou

Radosť hráčov Austrálie
Radosť hráčov Austrálie (Autor: ap)
SITA|25. jan 2011 o 17:10

Vo finále Ázijského pohára 20111 vo futbale sa stretne Japonsko s Austráliou, rozhodli o tom utorňajšie semifinálové duely.

Vo finále Ázijského pohára 20111 vo futbale sa stretne Japonsko s Austráliou, rozhodli o tom utorňajšie semifinálové duely.

DAUHA. V katarskej Dauhe najprv Japonsko zdolalo Kórejskú republiku 3:0 na strely zo značky pokutového kopu a v druhom zápase Austrália vyhrala bez problémov nad Uzbekistanom 6:0. Favorizovaní Austrálčania neponechali v súboji s najväčším prekvapením turnaj nič na náhodu.

Gólový účet stretnutia otvoril už v 5. min útočník Galatasaray Istanbul Harry Kewell o polhodinu neskôr pridal druhý presný zásah stopér Saša Ognenovski. V druhom dejstve pridali góly aj Carney, Emerton, Valeri a Kruse.

V prvom polčase zápasu Japonsko - Kórejská republika otvoril skóre z penalty Kórejčan Ki Sung-jong, na jeho presný zásah odpovedal Rjoiči Maeda. Na 2:1 pre "krajinu vychádzajúceho slnka" upravil v predĺžení čase Hajime Hosogai.

Najprv nepremenil pokutový kop Keisuke Honda, kórejským gólmanom vyrazenú strelu však pohotovo poslal do siete spomenutý Hosogai. Vyrovnanie zariadil v záverečnej minúte predĺženia Hwang Jae-won a zápas vyvrcholil jedenástkovým rozstrelom. Rozhodujúcu penaltu premenil Jasujuki Konno.

Zdolaní semifinalisti sa stretnú v boji o konečné tretie miesto v piatok 28. januára. Finále je na programe o deň neskôr. Japonsko môže získať už svoj štvrtý titul z majstrovstiev Ázie. Austrália sa nikdy nedostala do finále, ale na tomto podujatí štartuje len druhýkrát v histórii.

Výsledky semifinálových stretnutí na Ázijskom pohári 2011 vo futbale:

Uzbekistan - Austrália 0:6 (0:2), do finále postúpila Austrália

Góly: 5. Kewell, 34. Ognenovski, 65. Carney, 74. Emerton, 82. Valeri, 83. Kruse, ČK: 67. Bakajev (Uzbekistan)

Japonsko - Kórejská republika 2:2 po predĺžení (1:1, 0:0) - na strely zo značky pok. kopu 3:0, Japonsko postúpilo do finále

Góly: 36. Maeda, 97. Hosogai, rozhodujúci pok. kop Konno - 23. Ki Sung-jong (z pok. kopu), 120. Hwang Jae-won

Zostávajúci program na Ázijskom pohári vo futbale 2011 (časy sú uvedené v SEČ):

zápas o 3. miesto:

piatok 28. januára: Kórejská republika - Uzbekistan (16.00)

finále:

sobota 29. januára: Japonsko - Austrália (16.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Vo finále Ázijského pohára sa stretne Japonsko s Austráliou