Víťazstvá Partizanu a Groclinu, Austria remizovala

SITA|22. aug 2005 o 11:41

BRATISLAVA 22. augusta (SITA) - Zo súperov slovenských futbalových klubov v európskych pohárových súťažiach sa generálka na tohtotýždňové odvety 3. predkola Ligy majstrov, resp. 2. predkola Pohára UEFA ...

BRATISLAVA 22. augusta (SITA) - Zo súperov slovenských futbalových klubov v európskych pohárových súťažiach sa generálka na tohtotýždňové odvety 3. predkola Ligy majstrov, resp. 2. predkola Pohára UEFA celkom podľa predstáv nevydarila len Austrii Viedeň. "Fialky" nepotvrdili v súboji najvyššej rakúskej súťaže úlohu favorita a v Innsbrucku v súboji s domácim tímom FC Wacker Tirol iba remizovali 2:2 (1:1). Hoci mal štvrtkový protivník MŠK Žilina v prvom polčase viac z hry, do vyložených príležitostí sa nedostal. Naopak v 41. min český legionár v drese Tirolu Pacanda z priameho kopu poslal domáci tím do vedenia. Našťastie pre Austriu tesne pred prestávkou posúdil hlavný rozhodca Falb zákrok na Linza ako nedovolený a nórsky kanonier Rushfeldt sa z penalty nemýlil - 1:1. Hneď v úvode druhého polčasu však hostí šokoval Aganun, ktorý v 51. min naklonil svojim gólom misky váh na stranu domáceho mužstva. Šéftréner Austrie Stöger sa snažil oživiť hru striedaniami, na ihrisko sa dostali Nastja Čeh i Filip Šebo (odohral 16 minút) a vyplatilo sa. Práve slovinský reprezentant Čeh sa v 88. min postaral o zaslúženú deľbu bodov. Napriek remíze si Austria udržala vedúce postavenie v prvoligovej tabulke so 16 bodmi, keďže jej najväčší súper - mestský rival Rapid Viedeň prekvapujúco prehral v domácom prostredí s Mattersburgom 1:2.

Výhodu pokutového kopu mal aj súper Artmedie Bratislava v boji o účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov Partizan Belehrad. V stretnutí na štadióne Habitfarmu Javor ju kanonier Tomič pretavil na gól, ktorý rozhodol o zisku troch bodov úradujúceho šampióna Srbska a Čiernej Hory. "Čierno-bieli" boli na nekvalitnom trávniku, ktorý podľa klubovej internetovej stránky pripomínal skôr savanu ako futbalové ihrisko, takmer počas celého stretnutia lepší, no až do 50. minúty sa nedokázali presadiť. Partizan zo siedmich doterajších súťažných duelov v novej sezóne vyhral šesť (remizoval v Bratislave s Artmediou) a zatiaľ inkasoval len jediný gól.

Groclin Grodzisk, ktorý bude vo štvrtok v Banskej Bystrici brániť náskok 4:1 z prvého súboja v 2. predkole Pohára UEFA, sa pravdepodobne definitívne dostal z menšej krízy. Slovenský tréner poľského vicemajstra Dušan Radolský už po víťazstve nad Duklou vyhlásil, že výkony jeho tímu sa s každým zápasom zlepšujú. Groclin to dokázal na pôde jedného z kandidátov na popredné umiestnenie Legie Varšava a veľkého rivala zdolal 2:0. Po necelej polhodine hry sa po priamom kope najlepšie zorientoval Vranjes a dostal hostí do vedenia, päť minút pred záverečným hvizdom využil Šlusarski rýchly brejk a nedal domácim možnosť zabojovať aspoň o bod. Legia tak márne čaká na víťazstvo nad Grodziskom už päť rokov. "Dôležitým momentom stretnutia bolo, že sme eliminovali najväčšiu zbraň súpera - ofenzívnych krajných obrancov. Pomohlo nám, že sme sa ujali vedenia, potom sme sa mohli zamerať na pozornú obranu a protiútoky," povedal D. Radolský.


Aktuálne výsledky súperov slovenských klubov v európskych pohárových súťažiach:

FC Wacker Tirol - Austria Viedeň 2:2 (1:1)

Góly: 41. Pacanda, 51. Aganun - 44. Rushfeldt (z pok. kopu), 88. N. Čeh, ŽK: Aganun, Aigner, Tapalovič, Grüner - Tokič, Papac, Dheedene, 6100 divákov

Zostava Austrie: Sáfár - Dospel (64. N. Čeh), Tokič, Papac, Dheedene - Sionko (74. ŠEBO), Blanchard, Kiesenebner, Lasnik - Rushfeldt, Linz


Habitfarm Javor - Partizan Belehrad 0:1 (0:0)

Gól: 50. Tomič (z pok. kopu), ŽK: Ramič, Petakovič, Žunič, Vasič - Nadj, Djordjevič, 4000 divákov

Zostava Partizanu: Kralj - Emeghara, Djordjevič, Bajič, Lomič - Vukčevič (Babovič), Tomič, Brnovič (Radovič), Nadj - Boya, Odita (Grubješič)


Legia Varšava - Groclin Grodzisk 0:2 (0:1)

Góly: 28. Vranjes, 85. Šlusarski, ŽK: Rocki, Sedláček (obaja Groclin), 6000 divákov

Zostava Groclinu: Przyrowski - Sokolowski, Mynář, Sablik, Vranjes - Piechniak, Sedláček, PORÁZIK (78. Sabo), Kumbev - Šlusarski (90. Sikora), Rocki (87. SNINSKÝ)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Víťazstvá Partizanu a Groclinu, Austria remizovala