Viceprezident biatlonu po dopingových obvineniach odstúpil

Daniel Taschler počas pretekov v Anterselve v januári 2014.
Daniel Taschler počas pretekov v Anterselve v januári 2014. (Autor: archív SITA/AP)
TASR|13. dec 2014 o 12:18

Gottlieb Taschler dočasne odstúpil pre obvinenia, že pomáhal synovi získať dopingové látky od Micheleho Ferrariho.

SALZBURG. Viceprezident Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) Gottlieb Taschler dočasne odstúpil zo svojej funkcie.

Dôvodom sú obvinenia, podľa ktorých mal pomáhať svojmu synovi získať dopingové látky od potrestaného lekára Micheleho Ferrariho.

"Dočasne prerušujem všetky moje aktivity spojené s IBU, pokým sa tieto vážne obvinenia nepreukážu ako vymyslené," uviedol taliansky funkcionár v oficiálnom vyhlásení, ktoré v sobotu zverejnila IBU a médiám ho sprostredkovala agentúra AP.

Talianske periodiká v stredu priniesli správy, podľa ktorých má Taschler čeliť vyšetrovaniu za to, že dal synovi Danielovi kontakt na Ferrariho.

Ten sa mal pokúsiť od lekára získať nedovolený krvný podporný prostriedok EPO. Daniel Taschler preteká v biatlonovom Svetovom pohári od roku 2011.

Správa obsahuje aj prepis telefonického rozhovoru medzi Danielom Taschlerom a Ferrarim z roku 2010. Taliansky lekár je negatívne známy z rôznych dopingových prípadov, najmä v cyklistike.

Gottlieb Taschler rázne poprel všetky obvinenia: "Jednoducho nie sú pravdivé. Orgánom poskytnem všetku pomoc a verím, že čoskoro očistia moje meno z obvinení, ktoré poškodili povesť moju i môjho syna."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Viceprezident biatlonu po dopingových obvineniach odstúpil