Viacročná kríza v staroľubovnianskom futbale vrcholí

Sportnet|17. feb 2015 o 00:00

Klub balansuje nad prepadliskom. Natíska sa otázka, ako ďalej s futbalom v meste.

Akumulácia problémov v MFK Stará Ľubovňa dosiahla, zdá sa, vrchol. Klub balansuje nad prepadliskom a na jazyk sa preto výrazne natíska otázka – ako ďalej s futbalom v meste? Podarí sa naštartovať jeho ozdravný proces - čo rozhodne nebude ľahká úloha - alebo dostane najpopulárnejší kolektívny šport úplnú stopku? Zdá sa totiž, že aj takáto možnosť reálne hrozí. Realizácia takéhoto kroku by s veľkou pravdepodobnosťou mala devastačné následky.

STARÁ ĽUBOVŇA. O výraznom ústupe z vydobytých pozícií, ktoré klubu už akosi automaticky patria aj z historického hľadiska, sme už priebežne viackrát informovali.

Dlhodobý prepad značky MFK pokračoval aj v jesennej časti. V nej mužstvo dospelých obsadilo v IV. lige Sever predposledné, 15. miesto a výrazne sa tým prihlásilo do neľahkého jarného boja o záchranu.

Situácia sa však následne vyvŕbila ešte horším smerom. Hoci od posledného odohratého zápasu uplynú čochvíľa štyri mesiace, dvere kabíny tímu ostávajú stále zapečatené.

Hráči v súčasnom období mali už mať za sebou tvrdý zimný dril a čoraz viac pilovať hernú stránku na odvetnú časť súťaže, ktorá sa začína o mesiac.

Namiesto toho je štadión pustejší ako inokedy, A tím stále netrénuje a torzo hráčov i realizačného tímu nevie, čo bude ďalej.

Keďže situácia je viac než vážna, oslovili sme prakticky všetky strany, ktoré sa v nedávnej minulosti podieľali na úspešnom fungovaní klubu. Vo všetkých prípadoch sa nám podarilo získať stanoviská.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Viacročná kríza v staroľubovnianskom futbale vrcholí