Velickovic: Mám to vo svojich rukách, pre zisk titulu urobím všetko

Bojan Velickovic.
Bojan Velickovic. (Zdroj: OKTAGON MMA)
SvetMMA|25. nov 2021 o 17:26 (aktualizované 25. nov 2021 o 18:04)

Čaká ho náročný súboj.

Začiatkom leta do Oktagonu vstúpil ako veľká akvizícia do veltrovej divízie. A je potrebné povedať, že dostal svojej povesti.

Bývalý bojovník UFC Bojan Velickovic si v prvých dvoch dueloch jednoznačne poradil so súpermi a po neočakávanom zranení Ivana Buchingera je veľmi blízko zisku titulu Oktagonu.

Po skalpoch Emmanuela Dawu a Carla Pratera má rodák z Nového Sadu na podujatí Oktagon 29 zálusk na šampióna váhovej kategórie do 77 kilogramov Davida Kozmu.

K šanci zabojovať o opasok mu pomohlo zranenie Buchingera. Velickovic neváhal a zápas s elitným českým bojovníkom prijal v priebehu pár hodín.

V prvom rade som bojovník, je to moja práca. Trocha by som to prirovnal ku historickým gladiátorom, ktorých sa nikto nič nepýtal. Keď bolo potrebné bojovať, tak išlo do toho bez otázok. Tento prístup sa mi páči.

Tento rok sa ma môj tréner opýtal na plány v danom roku, koľko krát by som chcel vstúpiť do klietky. Vtedy som mu povedal, že trikrát. Takže ide to presne podľa môjho plánu, chcem získať tretiu výhru. Všetko je v mojich rukách. Neznamená to, že by som bol namyslený či príliš sebavedomý, ale urobím všetko preto, aby som bol šampiónom,“ prezradil v relácii MMA Letem Světem 32-ročný bojovník.

Zaujímavosťou ostáva fakt, že sa Velickovic mal pôvodne na turnaji Oktagon 29 stretnúť s iným špičkovým bojovníkom veltrovej divízie - Matém Kertészom.

Paradoxne zranenie maďarského zápasníka bolo hybnou silou, vďaka ktorej dnes menej než desať dní pred turnajom Velickovic v skvelej pozícii.

Zástupca klubu Elevation Fight Team vidí Kozmu ako technického protivníka, vyzdvihuje najmä jeho nezlomnú morálku.

Pretože som sa pripravoval na Matého, tak som videl aj zápasy Davida Kozmu. Povedal by som, že je technický a po všetkých aspektoch komplexný bojovník, ktorý sa nikdy nevzdáva.

V niektorých situáciach bojuje atypicky, ale ako už mnohokrát ukázal, vie, ako zvíťaziť dôležité duely. Myslím, že to bude náročná skúška na to, aby som si držal správny rytmus a nedovolil mu prebrať iniciatívu.

A ako reaguje Velickovic na vyjadrenie českého bojovníka, že jeho slabinou v nadchádzajúcom dueli bude slabšia kondícia?

Mal som tri titulové súboje, ale nikdy to nešlo viac než do tretieho kola. Ešte som nebojoval na päť kôl, avšak som presvedčený, že moja kondícia nebude problém. Aj David mal v jeden moment zápasu s Matém (Kertészom) s kardiom na mále,“ zakončil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Velickovic: Mám to vo svojich rukách, pre zisk titulu urobím všetko