Végh je otvorený dopingovým testom. V tomto smere mám čisté svedomie, tvrdí

Karlos Vémola a Attila Végh pred ich „Zápasom storočia“ v roku 2019.
Karlos Vémola a Attila Végh pred ich „Zápasom storočia“ v roku 2019. (Zdroj: Oktagon MMA, Autor: Oktagon MMA)
SvetMMA|23. máj 2024 o 11:25

"Mám za sebou päť mesiacov prípravy, čo je na mne aj vidieť," hovorí Attila Végh.

BRATISLAVA. Zápas, ktorý na česko-slovenskej scéne vyvolal veľký ohlas, to bol súboj medzi Karlosom Vémolom a Attilom Véghom v roku 2019. Po takmer piatich rokoch od víťazstva slovenského bojovníka sa uskutoční veľkolepá odveta.

Turnaj Oktagon 58 sa bude konať 8. júna v pražskom Edene. Obaja aktéri hlavného zápasu nezaháľajú a príprave obetujú všetko.

Attila Végh, podobne ako v minulosti, prešiel veľkou fyzickou premenou a do súboja sa chystá nastúpiť v najlepšej forme. Ani tentokrát sa však nevyhol špekuláciám o používaní dopingu.

Napriek tomu, že v organizácii Oktagon MMA sa bojovníci netestujú na zakázané látky, Végh by nebol proti zavedeniu dopingových testov.

Možno až 90% bojovníkov v Oktagone by testami neprešlo

„Telo som na túto prípravu ladil už minulý rok, mal som to rozdelené na dve časti. Od januára som začal na 100%, takže mám za sebou päť mesiacov prípravy, čo je na mne aj vidieť,“ povedal Végh pre Sport.cz.

Reči o používaní dopingu slovenský matador odmieta. Zmena fyzickej kondície je výsledkom tvrdej prípravy, ktorú pred odvetou s Vémolom podstupuje.

„Zmenil som sa, ale ľudia samozrejme hovoria, že som nasypaný, nasteroidovaný…. Nech sa nasypú a vyzerajú takto. To, čo som urobil so svojím telom, je len tvrdá práca, strava, mentálne nastavenie a to je celé.

Hovoria, že som nasypaný, ale ja som stále otvorený dopingovým testom. V tomto smere mám čisté svedomie,“ hovorí Végh.

Végh je síce otvorený dopingovým testom, ktoré sa na česko-slovenskej MMA scéne nerobia, zároveň však šokuje odhadom, aké množstvo bojovníkov by mohlo byť na dopingu.

„Možno až 90 percent bojovníkov v Oktagone by nimi (testami) neprešlo. Ale je to len na organizácii. Ak by to urobili, bolo by to super a bolo by to férové. Dovtedy môžeme len odhadovať, kto je a kto nie je nasypaný,“ povedal na rovinu.

Zmena stravy a dvojfázové tréningy boli kľúčovou zmenou vo Véghovom živote v posledných piatich mesiacoch.

„Som taký človek, že buď sa toho nedržím a som veľmi tučný, alebo sa dám dokopy a mám bojový cieľ. Aj preto som tam, kde som. Som cieľavedomý a disciplinovaný. Keď mám nejakú úlohu, tak dám všetko bokom a idem si za tým.

Nepoznám strednú cestu. Nedám si napríklad jeden kopček zmrzliny či jeden trojuholník pizze. Neviem to odhadnúť. Radšej si dám poriadne, alebo vôbec,“ prezradil Végh pre Sport.cz.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Végh je otvorený dopingovým testom. V tomto smere mám čisté svedomie, tvrdí