Vancouver získal po prvý raz v histórii Prezidentskú trofej

Hokejisti Vancouveru vyhrali základnú časť NHL. Víťazom Stanley Cupu sa stali držitelia Prezidentskej trofeje len sedemkrát z 24.
Hokejisti Vancouveru vyhrali základnú časť NHL. Víťazom Stanley Cupu sa stali držitelia Prezidentskej trofeje len sedemkrát z 24. (Autor: TASR)
SITA|1. apr 2011 o 10:01

Hokejový klub Vancouver Canucks prežíva úspešné obdobie. Daniel Sedin sa dostal ako prvý hráč sezóny v kanadskom bodovaní na métu 100 bodov a tím vyhral Prezidentskú trofej.

VANCOUVER. Držiteľom Prezidentskej trofeje, ktorú získava víťaz základnej časti NHL, sa stal vo štvrtok prvý raz v histórii klub Vancouver Canucks.

Naštartoval ich gól 0,9 sekundy pred koncom tretiny

"Kosatky" nastupovali na zápas proti Los Angeles pred domácou vypredanou Rogers Arenou (18 660 divákov) tri hodiny po prekvapujúcej domácej prehre Philadelphie s Atlantou 0:1 s vedomím, že víťazstvo im zabezpečí dosiaľ nepoznaný úspech v 40-ročných klubových dejinách.

Hoci Canucks ešte v 35. min prehrávali 0:1, gólmi Daniela Sedina, Ehrhoffa a Keslera otočili vývoj zápasu. Kľúčovým bol víťazný gól Ehrhoffa na 2:1, ktorý padol 0,9 sekundy pred koncom druhej tretiny.

Triumf nad Los Angeles bol zároveň 13. víťazným vystúpením Vancouveru v marci (bilancia 13-2-0), čo znamená nový klubový rekord v počte víťazstiev za jeden kalendárny mesiac.

Vancouver - Los Angeles 3:1

Luongo: Chceme sa tešiť ešte viac

"Je to pekné, no my chceme v nasledujúcich mesiacoch získať prvýkrát aj ďalší triumf," skonštatoval brankár Vancouveru Roberto Luongo na margo túžby po prvom Stanleyho pohári v klubovej histórii: "To je ten veľký cieľ, ktorý máme stále pred očami. A keď sa všetko podarí, myslím si, že sa budeme tešiť ešte trochu viac."

Spokojný bol aj kapitán tímu Henrik Sedin: "Tento triumf je dôkazom, že máme skvelý tím. Neznamená to, že automaticky všetko vyhráme, no máme výbornú fazónu, čo nás môže k triumfu posunúť."

Jeho brat - dvojča Daniel, ktorý sa vďaka gólu a asistencii v zápase dostal ako prvý hráč v tejto sezóne v kanadskom bodovaní na métu 100 bodov (41+59) bol však zdržanlivejší: "Neznamená to nič viac, len fakt, že v bojoch o Stanleyho pohár budeme mať vždy výhodu domáceho prostredia v prípade rozhodujúceho siedmeho zápasu."

Prezidentská trofej sa udeľuje víťazovi základnej časti NHL od roku 1986. V predchádzajúcich 24 ročníkoch sa jej držiteľ tešil z triumfu v Stanleyho pohári len v siedmich prípadoch. Rekordérom je Detroit, ktorý Prezidentskú trofej dostal šesťkrát, v dvoch sezónach ju dokázal pretaviť na zisk Stanleyho pohára.

Práve "červené krídla" sú jediným tímom, ktorý po lockoute dokázal k Prezidentskej trofeji pridať aj Stanley Cup (2008). V uplynulých dvoch sezónach sa najúspešnejší tím základnej časti rozlúčil už v 1. kole play-off. Vlani sa na úkor Washingtonu tešil Halákov Montreal, predvlani sezónu San Jose predčasne ukončil Anaheim.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver získal po prvý raz v histórii Prezidentskú trofej