Nečakaný krok. Najproduktívnejší hráč Fortuna ligy prestúpil do Poľska

Hráči MŠK Žilina.
Hráči MŠK Žilina. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|10. jan 2022 o 15:35

Len pred mesiacom podpísal novú zmluvu.

ŽILINA. V mladom tíme bol oporou. Vo Fortuna lige bol najlepším strelcom svojho tímu i najlepším nahrávačom. Jeden z mála legionárov v tíme MŠK Žilina nečakane končí.

Arménsky stredopoliar Vahan Bičachčjan odchádza do poľskej Ekstraklasy. S aktuálne druhým tímom tabuľky Pogoň Štetín podpísal zmluvu na tri a pol roka.

Informovali o tom weby oboch klubov.

Len nedávno predĺžili zmluvu

Dvadsaťdvaročný stredopoliar strávil pod Dubňom štyri a pol roka. V aktuálnej sezóne má na konte šesť gólov a sedem asistencií, je najproduktívnejším hráčom ligy.

Dokopy odohral v žilinskom áčku 85 zápasov s bilanciou 25 gólov a 15 asistencií.

Zaujímavosťou je, že len začiatkom decembra informoval klub o predĺžení zmluvy s hráčom do konca roku 2023. O mesiac neskôr už potvrdil hráčov odchod.

"Na získaní Vahana pracujeme už veľmi dlho. Viackrát sme ho sledovali naživo, zaujímali sme sa oňho ešte predtým, ako predĺžil zmluvu so Žilinou. Som veľmi rád, že sa nám podarilo úspešne uzavrieť rokovania," povedal pre klubový web Štetína športový riaditeľ Dariusz Adamczuk.

"Už počas jesennej časti sme riešili viaceré možnosti jeho transferu do zahraničia, no dohodli sme sa, že do konca jesene ostane tu a spraví maximum, aby sme získali čo najviac bodov," vysvetľoval pre klubový web športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Vahan rozmýšľal nad touto ponukou už dlhšie a po vianočných sviatkoch nám oznámil, že by rád vyskúšal ďalšiu výzvu vo svojej kariére," doplnil.

"Veľmi zavážilo aj to, že Pogoň pred pár dňami predal hráča hrajúceho na Vahanovej pozícii do Anglicka, a tak sa zvýšila šanca na pravidelné zápasové minúty už od začiatku jeho pôsobenia."

Bičachčjan tak v Štetíne nahradí Kacpera Kozlowského, osemnásťročný talent zamieril do Brightonu v Premier League za rekordnú prestupovú sumu v histórii poľského klubu.

Emotívna rozlúčka

Arménsky reprezentant si v Žiline prežil aj viacero zdĺhavých zranení, najmä v poslednej sezóne však potvrdil svoje kvality.

"Bolo z neho cítiť, že Žilina mu prirástla k srdcu, a preto aj rozlúčka s ním bola veľmi emotívna. Počas môjho pôsobenia v klube asi jedna z najemotívnejších, aké som zažil. Ťažko sa lúčilo obom stranám, ale vzhľadom na potenciál hráča, sme mu umožnili ďalší rast," povedal Belaník.

"Žilina ma naučila to, čo bolo na mne vidno aj na ihrisku - emóciu, charakter, mentalitu, neustálu motiváciu, ciele. Vždy to tu bolo najmä o kolektíve, každý chcel robiť maximum pre tímový úspech. Žilina stojí za to. Nikdy som si nepredstavoval ten deň, keď budem odchádzať, ale, bohužiaľ, prišiel. Život je niekedy veľmi emotívny," potvrdil pre žilinský web Bičachčjan.

Arménčan sa pripojil k tímu už v pondelok, vo štvrtok odletí do tureckého Beleku. V novom pôsobisku bude nosiť na drese číslo 22.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nečakaný krok. Najproduktívnejší hráč Fortuna ligy prestúpil do Poľska