V Ružomberku na úvod bez Mašeka, na skúške Srb Radič

SITA|4. jan 2009 o 15:16

Futbalisti MFK Ružomberok začali v nedeľu 4. januára ako vôbec prví zo všetkých 12 účastníkov najvyššej slovenskej súťaže zimnú prípravu na jarnú časť Corgoň ligy 2008/09.

RUŽOMBEROK. Na úvodnom zraze sa českému hlavnému trénerovi Michalovi Bílekovi hlásilo 21 hráčov.

"Z rodinných dôvodov chýbal len český legionár Jiří Mašek. Všetci ostatní hráči z jesenného kádra sa zapojili do prvého tréningu. V mužstve je zatiaľ jediná nová tvár. Prípravu s nami začal 23-ročný srbský obranca Marko Radič, ktorý predtým pôsobil v klube z tretej najvyššej slovenskej súťaže (II. liga) FK Čadca. Dlhšie sme ho sledovali, vyhliadli sme si ho a teraz k nám prišiel na skúšku," vysvetlil pre agentúru SITA obchodný manažér a tlačový hovorca "Ruže" Michal Mertinyák a pokračoval: "Pred nedeľňajším tréningom nasledovalo povinné váženie, hráčom za prípadnú nadváhu hrozili mastné pokuty. Potom si chlapci zahrali bago a absolvovali modelovaný zápas.

V Ružomberku zatiaľ nenastali v kádri žiadne zmeny. Mužstvo naďalej povedie trénerský triumvirát Michal Bílek - Zdenko Frťala - Ján Haspra ml. "Zimnú prípravu začal kompletný tím z jesene, okrem spomenutého Mašeka. Zatiaľ nemáme na stole žiadne konkrétne ponuky na našich hráčov, uvidíme, možno sa situácia neskôr zmení. Káder máme vyvážený, takže nechystajú sa ani nijaké veľké nákupy," skonštatoval Michal Mertinyák.

Šiesty tím aktuálnej tabuľky Corgoň ligy 2008/09 má v pláne len jedno sústredenie. V dňoch 5. - 9. januára budú Bílekovi zverenci naberať kondíciu v Liptovskom Jáne. Herné sústredenie "v teple" nie je na programe, ladiť formu bude Ružomberok v domácich podmienkach. Zimnú prípravu spestrí Liptákom účasť v XII. ročníku Tipsport ligy, tradičného zimného turnaja na umelej tráve. Ružomberčania budú účinkovať v "žilinskej" F-skupine, v ktorej sa postupne stretnú s domácim MŠK (10. 1.), Duklou Banská Bystrica (13. 1.) a českými Vítkovicami (17. 1.). Generálkou na jarný štart Corgoň ligy 2008/09 by mal byť 21. 2. domáci súboj so Zemplínom Michalovce. Celkovo odohrá MFK minimálne desať prípravných duelov (ich počet bude závisieť od prípadného postupu z F-skupiny v Tipsport lige), v itinerári stretnutí sú aj konfrontácie s poľskou Wislou Krakov a rakúskym Rapidom Viedeň.

Ružomberok sa chce v tabuľke posunúť vyššie. "Samozrejme, že máme ambície poskočiť o nejaké priečky nahor. Navyše, sme v semifinále Slovenského pohára, ktorému budeme venovať veľkú pozornosť. Ak by sa nám podarilo postúpiť do finále, boli by sme blízko k účinkovaniu v pohárovej Európe," dodal na margo ambícii ružomberského klubu Michal Mertinyák.

Prehľad prípravných stretnutí MFK Ružomberok v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou Corgoň ligy 2008/09:

10. januára o 11.00 h: MŠK Žilina - MFK Ružomberok, F-skupina Tipsport ligy (v Žiline)

13. januára o 12.00 h: FK Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok, F-skupina Tipsport ligy (v Žiline)

17. januára o 13.00 h: MFK Ružomberok - FC Vítkovice (ČR-II. liga), F-skupina Tipsport ligy (v Žiline)

21. januára: štvrťfinále Tipsport ligy (Brno, v prípade postupu z F-skupiny)

24. januára: semifinále Tipsport ligy (Praha, v prípade postupu zo štvrťfinále)

24. januára o 11.00 h: MFK Ružomberok - AS Trenčín (I. liga), alternatíva

25. januára: finále Tipsport ligy (Praha, v prípade postupu zo semifinále)

31. januára o 11.00 h: MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce

7. februára o 11.00 h: Wisla Krakov (Poľ.-I. liga) - MFK Ružomberok (v Krakove)

10. februára o 13.00 h: MFK Ružomberok - Rimavská Sobota (I. liga)

14. februára o 11.00 h: MFK Ružomberok - Rapid Viedeň (Rak.-I. liga), miesto určia neskôr

17. februára o 11.00 h: MFK Ružomberok - MFK Dolný Kubín (II. liga)

21. februára o 14.00 h: MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce (I. liga), generálka na jarný štart Corgoň ligy 2008/09.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V Ružomberku na úvod bez Mašeka, na skúške Srb Radič