V Rakúsku otestujú Košičania mladé trio zo Srbska

Tréner v šatni. Ladislav Šimčo bude mať v Rakúsku 26 hráčov.
Tréner v šatni. Ladislav Šimčo bude mať v Rakúsku 26 hráčov. (Autor: sita)
Sportnet|21. jún 2011 o 00:00

Futbalisti MFK Košice sa včera presunuli do Rakúska, kde do soboty 2. júla zotrvajú na sústredení.

Corgoňligista strávi prvú časť sústredenia v hoteli Bad Zell neďaleko Linzu. Odohrá aj štyri prípravné duely, bude v nich testovať aj trojicu srbských legionárov, ktorá prišla na skúšku.

KOŠICE. Futbalisti Košíc odohrali v sobotu prvý prípravný zápas, s Moldavou remizovali 0:0. V mužstve MFK dostali príležitosť piati mladí srbskí hráči.

Len 19-ročný pravý obranca Boris Sekulič ktorý naposledy pôsobil v treťoligovom klube Karaburma Belehrad. Šancu dostal aj 22-ročný stopér Ivan Ostojič, ten hral doteraz v treťoligovom FK Dolina Padina. O miesto v tíme MFK sa uchádza i 24-ročný útočník z druholigového FK Šumadija 1903 Kragujevac Aleksandar Ljubičič.

Proti Moldave nastúpili aj 19-ročný záložník z treťoligového tímu FK Belehrad Slobodan Lianovič a Ivan Ninkov, 20-ročný záložník z treťoligového FK Dolina Padina.

Výsledok s Moldavou nebol dôležitý

„V zápase s Moldavou nebol dôležitý výsledok. Hlavne sme skúšali hráčov, či už zo Srbska, alebo takých, ktorí v jarnej časti dostávali v Corgoň lige málo priestoru, prípadne hrávali za naše béčko. Skončilo sa to bezgólovou remízou, hoci loptu sme mali na kopačkách častejšie, no pri príležitostiach nám chýbalo aj trochu šťastia,“ vrátil sa k duelu s Moldavou Ladislav Šimčo, ktorý je poverený vedením prípravy MK Košice.

Šimčo mal možnosť sledovať adeptov zo Srbska, Hráčov z nižších súťaží. „Náš káder je napriek odchodom niektorých hráčov stále silný. No treba ho doplniť na niektorých postoch. Lebo niektoré typy nám chýbajú. Potrebujeme posilniť stred obrany. Ostali nám tam Djokovič a Tobias, ktorí odohrali jarnú časť. No treba mať aj konkurenciu. Rovnako do útoku. V sobotu ma zaujal vysoký stredný obranca Ostojič, vyhrával hlavičkové súboje. Dobre stavaný je aj obranca Sekulič. Je dôrazný. Skúšame aj rýchlonohého útočníka Ljubičiča. Toto trio s nami ide aj do Rakúska. Uvidíme ich aj v tréningovom procese, predsa len do Košíc prišli deň pred zápasom s Moldavou. Dostanú šancu aj v prípravných zápasoch, potom sa rozhodneme,“ hovorí tréner MFK. „Zatiaľ nemám informáciou o tom, že by mal prísť na skúšku aj niekto ďalší.“

Na sústredenie necestoval obranca Kamil Kuzma. Šimčo vysvetľuje prečo: „Nejde s nami, lebo je na odchode, koketuje s nejakými klubmi. Ale nie je vylúčené, že tu ostane. Kuzma dal výpoveď, rád by niekam odišiel.“

FAKTY

Káder MK na sústredenie v Rakúsku

Tofiloski, Prekovič – Dobias, Djokovič, Mik. Tóth, Čonka, Šinglár, Kavka, Kražel, Sekulič, Ostojič, U. Matič, Skvašík, Viazanko, Pačinda, Isola, Karaš, Hovančík, Gál-Andrezly, Nurkovič, Diaby, T. Kubík, Škutka, J. Novák, Jano, Ljubičič.

Program zápasov v Rakúsku:

22. júna: MFK Košice – Eintracht Frankfurt (Nem. - II. liga)
25. júna: MFK Košice – Blau Weiss Linz (Rak. - II. liga)
28. júna: MFK Košice – LASK Linz (Rak. - II. liga)
30. júna: MFK Košice – súper nie je ešte známy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Rakúsku otestujú Košičania mladé trio zo Srbska