V prvom prípravnom súboji výhra na Spiši

Dvojgólový strelec. Útočník Ivan Zorvan dvakrát namieril do čierneho.
Dvojgólový strelec. Útočník Ivan Zorvan dvakrát namieril do čierneho. (Autor: ra)
Sportnet|12. aug 2014 o 00:00

Dnešný domáci zápas so Sanokom nebude, hrá sa v Poľsku. Dôvodom sú problémy s ľadom.



MICHALOVCE. Hokejisti prvoligovej Dukly Michalovce odštartovali sériu prípravných súbojov víťazstvom na ihrisku Spišskej Novej Vsi, kde triumfovali 6:3.

Ďalší duel mali odohrať dnes na vlastnom ľade so Sanokom, ale keďže pre problémy s chladením sa roztopil, zverenci trénera Milana Staša nastúpia opäť vonku.

Problémy s ľadom na michalovskom zimnom štadióne začali v závere minulého týždňa, keď sa pokazil kompresor, a tak sa ľad premenil na vodu.

„Zajtra by malo dôjsť k oprave a hneď sa začne s robením ľadu. Ak bude hotový do piatku, tak vtedy odohráme súboj so Sanokom doma, keď sa to nestihne, pokúsime sa dohodnúť so súperom, aby sme opäť hrali u neho,“ uviedol športový riaditeľ HK Dukla Peter Tirpák, ktorý dodal, že mužstvo chodí trénovať na ľad do Čane alebo Popradu.

Dobrý výkon brankárov

V piatok nastúpili Michalovčania v Spišskej Novej Vsi, kde im z rôznych dôvodov chýbalo až poltucet hráčov (Fedor, Ružička, Pour, Majerník, Cmorej, Schnelly), no aj tak sa im podarilo domácich poraziť o tri góly.

„Bolo vidieť, že pre oba tímy to bola po pár dňoch na ľade prvá zápasová previerka. Súboj bol celkom vyrovnaný, rozhodli výkony brankárov, tí naši zachytali lepšie ako domáci. Premenili sme viac šancí ako Spišiaci, preto sme si odviezli víťazstvo,“ tvrdil P. Tirpák.

V tíme „vojakov“ sa objavila ďalšia nová tvár, 23-ročný český center Václav Chomič, ktorý naposledy hrával v Šumperku.

Kmiť na odchode

Na Spiši sa v michalovskom drese predstavil aj útočník Jaroslav Kmiť, ktorý však už včera odcestoval do Kazachstanu.

Pôsobiť by mal v mužstve Beibarys Atyrau, kde pred pár týždňami zamieril aj bardejovský obranca Alexander Valentín.

„Pracujeme na príchode obrancov, keďže práve v defenzíve nás tlačí topánka. Dnes v Sanoku by už mali hrať Pour s Ružičkom, uvidíme, v akom svetle sa ukážu,“ dodal športový riaditeľ.

V prvom zápase sa uviedol dvoma gólmi aj navrátilec Ivan Zorvan z Detvy.

Fakty

Spišská Nová Ves - Michalovce 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Góly: Smotrila, Gonda, F. Koky – I. Zorvan 2, Čížek, Banovský, V. Urban, N. Varga.
HK DUKLA: T. Petro (40. P. Borko) – V. Urban, Martin Tkáč, Kubát, Oros, N. Varga, Dolgoš – M. Drotár, R. Šechný, Kmiť - Čížek, Chomič, Podsedlý - Banovský, Linet, I. Zorvan - Fedorko, Wesselényi, Borecký - Harasthy.

ra



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V prvom prípravnom súboji výhra na Spiši