V pondelok v hre sedem Slovákov, Hantuchová proti S. Williamsovej

SITA|1. júl 2007 o 14:47

LONDÝN 1. júla (SITA) - Sedem slovenských tenistov by malo zasiahnuť do bojov v pondelkových zápasoch na treťom grandslamovom turnaji roka na londýnskej tráve vo Wimbledone (dotácia 11 282 710 libier).

Napriek časovému sklzu zo soboty, keď sa zďaleka nedohrali súboje 3. kola dvojhry, organizátori nezaradili do programu tradične voľnú „prostrednú“ nedeľu. Preto v pondelok okrem zápasov 4. kola, teda osemfinále dvojhry, prídu na rad aj stretnutia 3. kola, ktoré buď čiastočne rozohrali alebo ešte vôbec nezačali.

V súboji 4. kola dvojhry sa v druhom zápase dňa na centrálnom dvorci predstaví Daniela Hantuchová. Posledná slovenská zástupkyňa v singlových súťažiach dospelých sa pokúsi vyradiť bývalú svetovú jednotku a dvojnásobnú wimbledonskú víťazku Serenu Williamsovú. Má s ňou bilanciu 1:5, ale vlani ju zdolala práve na grandslamovom podujatí v austrálskom Melbourne (v 3. kole 6:1, 7:6 /5/). Okrem Hantuchovej bude v pondelok v hre aj Janette Husárová, a to dokonca dvakrát. Skúsená deblistka sa predstaví v 2. kole štvorhry po boku Američanky Meghann Shaughnessyovej a v 1. kole miešanej štvorhry spolu s Čechom Davidom Škochom. Vo štvorhre bude súperom Husárovej so Shaughnessyovou slovensko-japonský pár Jarmila Gajdošová - Akiko Morigamiová.

Svoje súťaže začínajú vo Wimbledone už aj juniori. V 1. kole dvojhry by v pondelok nemali chýbať ani všetci štyria Slováci: Martin Kližan, Andrej Martin, Kristína Kučová a Romana Tabaková.


Pondelkový program slovenských tenistov na Wimbledone 2007:


ŽENY / dvojhra - osemfinále:

Daniela Hantuchová (SR) - Serena Williamsová - centrálny dvorec, druhý zápas, začiatok po 13.40 h SELČ


Štvohra - 2. kolo:

Janette Husárová, Meghann Shaughnessyová (7-SR/USA) - Jarmila Gajdošová, Akiko Morigamiová (SR/Jap.) - dvorec č. 13, tretí zápas, cca po 15.30 h SELČ


Miešaná štvorhra - 1. kolo:

David Škoch, Janette Husárová (ČR/SR) - Maheš Bhupáthí, Sania Mirzová (India) - dvorec č. 18, piaty zápas, cca po 18.30 h SELČ


JUNIORKY / dvojhra - 1. kolo:

Kristína Kučová (SR) - Julia Boserupová (USA) - dvorec č. 9, štvrtý zápas, cca po 16.30 h SELČ

Romana Tabaková (SR) - Maria Duqueová-Marinová (16-Kol.) - zatiaľ miesto ani poradie zápasu neurčili

JUNIORI / dvojhra - 1. kolo:

Andrej Martin (SR) - Joshua Milton (V. Brit,) - dvorec č. 11, cca po 18.00 h SELČ

Martin Kližan (10-SR) - Dimitris Kleftakos (Nem.) - dvorec č. 19, cca po 20.00 h SELČ


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V pondelok v hre sedem Slovákov, Hantuchová proti S. Williamsovej