V NHL bodovali piati Slováci

Henrik Zetterberg z Detroitu Red Wings (vpravo) strieľa cez slovenského obrancu Tampy Bay Lightning Andreja Meszároša.
Henrik Zetterberg z Detroitu Red Wings (vpravo) strieľa cez slovenského obrancu Tampy Bay Lightning Andreja Meszároša. (Autor: TASR)
TASR|14. nov 2008 o 07:32

Šesť slovenských bodov ozdobilo na program bohatú štvrtkovú noc v zámorskej hokejovej NHL.

New York. Ako jediný sa však gólovo presadil len Michal Handzuš, ktorý otváral cestu za víťazstvom "kráľov" z Los Angeles na ľade Dallasu (3:2). Darilo sa aj Mariánovi Hossovi na Floride, jeho dve asistencie pomohli Detroitu zdolať hokejistov Tampy Bay 4:3, v domácom drese si pripísal jednu gól znamenajúcu prihrávku aj obranca Andrej Meszároš. Miroslav Šatan v pensylvánskom derby asistoval pri treťom góle Pittsburghu, "tučniaci" sa v Mellon Arene ním ujali už vedenia 3:0, ale "letci" z Philadelphie v druhej tretine naštartovali obrat v stretnutí. Po remíze 4:4 v riadnom hracom čase musel uhájiť domáce dva body jediný úspešný strelec v nájazdovom rozstrele, nováčik Alex Goligoski.

Boston okolo kapitána Zdena Cháru uštedril jednému z ašpirantov na Stanleyho pohár Montrealu nepríjemný debakel 6:1, najvyšší obranca NHL sa na víťazstve podieľal jednou asistenciou. Na domácom ľade pokračuje v dominacii San Jose Sharks, výbornú formu potvrdili proti Calgary, keď vyhrali rovnako ako Boston 6:1. "Žraloci" pokračovali v kanonáde na bránku súpera aj vo štvrtok, Curtis McElhinney a Miikka Kiprusoff čelili až 46 strelám. Doma vyhrala aj Minnesota, na víťazstve 4:0 má najväčší podiel čisté konto zaznamenajúci fínsky brankár Niklas Bäckström a Čech Marek Židlický (2+1).

výsledky:

Boston - Montreal 6:1 (za domácich Chára 0+1)

Ottawa - NY Islanders 1:3

Pittsburgh - Philadelphia 5:4 sn (v domácom drese Miroslav Šatan 0+1)

Tampa Bay - Detroit 3:4 (za domácich Andrej Meszároš 0+1, za hostí Marián Hossa 0+2)

Minnesota - Phoenix 4:0

Dallas - Los Angeles 2:3 (v hosťujúcom drese Michal Handzuš 1+0)

Edmonton - Toronto 2:5

San Jose - Calgary 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL bodovali piati Slováci