V londýnskom derby Chelsea privíta Arsenal

SITA|28. nov 2008 o 16:06

Šlágrom víkendového 15. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2008/09 bude nedeľňajší súboj medzi aktuálnym lídrom tabuľky Chelsea FC a piatym Arsenalom.

LONDÝN. Šlágrom víkendového 15. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2008/09 bude nedeľňajší súboj medzi aktuálnym lídrom tabuľky FC Chelsea a piatym Arsenalom Londýn (17.00 h SEČ). V prípade triumfu domácich "The Blues" by strata "kanonierov" narástla už na 13 bodov, čo si však mladíci z Emirates Stadium nepripúšťajú. Arsenal v poslednom kole prehral vysoko 0:3 s Manchestrom City, počas týždňa však dokázal zvíťaziť v Lige majstrov nad Dinamom Kyjev (1:0) a zabezpečil si postup do osemfinále európskeho pohára č. 1. Hrdinom "The Gunners" sa stal dánsky útočník Nicklas Bendtner, ktorý zaznamenal v 87. min jediný presný zásah duelu. "Bol to dôležitý okamih, po ktorom dúfam vzrastie sebavedomie tímu," skonštatoval tréner Arsenalu Arséne Wenger. V utorňajšom dueli bol po prvý raz kapitánom "červeno-bielych" stále ešte len 21-ročný španielsky stredopoliar Cesc Fabregas. "Ukázali sme, že hráme ako tím, a to nás môže doviesť k úspechom." Po zraneniach by sa do zostavy Arsenalu mohla vrátiť trojica Emmanuel Adebayor, Samir Nasri a Bakary Sagna.

Na druhej strane Chelsea remizovala v stredu na pôde francúzskeho Girondins Bordeaux 1:1 a na definitívu účasti medzi 16-tkou najlepších si musí ešte počkať. V nominácii trénera Luiza Felipeho Scolariho bude chýbať potrestaný útočník Didier Drogba, aj v prípade jeho pripravenosti by však pravdepodobne dostal na hrote útoku šancu Nicolas Anelka. Francúzsky kanonier je momentálne vo vynikajúcej forme, v ostatných siedmich dueloch zaznamenal deväť presných zásahov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V londýnskom derby Chelsea privíta Arsenal