V kurze sú v Košiciach zápasy Kanady, USA a Švédska

Organizačný výbor. Petr Handl, riaditeľ organizačného výboru MS v Košiciach, je druhý zľava.
Organizačný výbor. Petr Handl, riaditeľ organizačného výboru MS v Košiciach, je druhý zľava. (Autor: sita)
Sportnet|8. feb 2011 o 00:00

Svetový šampionát v hokeji sa blíži a účastníkov i návštevníkov by mala vítať pripravená metropola východu.

Šéf košického organizačného výboru MS 2011 Petr Handl mal aj včera množstvo pracovných stretnutí.

KOŠICE. Majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a v Košiciach si vyžadujú dlhodobú prípravu. Na to, aby v Košiciach klapali aj tie najmenšie detaily, dohliada Petr Handl, riaditeľ organizačného výboru MS v Košiciach. Čo robí najväčšie starosti košickým organizátorom 80 dní pred šampionátom?

Aj Kanada spokojná

"Našťastie musím povedať, že nie je nič také, z čoho by sa nám robili na čele vrásky. Všetko sa deje podľa pripraveného harmonogramu. V súčasnosti doťahujeme možnosti dopravy v okolí Steel Arény. Závisí to aj od toho, kde budú umiestnené televízne prenosové vozy. Tento týždeň prídu do Košíc zástupcovia televízií a doriešime to. Inak všetko prebieha hladko. Mali sme tu už aj zástupcu kanadskej výpravy. V stredu by mal prísť zástupca USA. Musím povedať, že všetci zatiaľ vyslovili spokojnosť s prvotriednym ubytovaním, s tým, že z hotela do haly to nebudú mať ďaleko a Steel Arénu tiež chválili za výbornú pripravenosť," rád konštatoval Petr Handl.

Záujem o lístky narástol

Od minulého týždňa sú v predaji aj vstupenky na jednotlivé zápasy. Zatiaľ čo v Bratislave sa míňali už od chvíle, ako sa vôbec začal predaj, v Košiciach sa výraznejšie zdvihol záujem až teraz.

"Je to tak. Ten záujem narástol presne tak, ako sme aj čakali. V Košiciach sa tá vlna záujmu zdvihla vo chvíli, keď sa začali predávať vstupenky na jednotlivé zápasy. Môžem prezradiť, že najviac sú v kurze stretnutia tímov absolútnej špičky - Kanady, Ameriky a Švédska."

Bude niektoré stretnutie v Steel Aréne s predstihom vypredané? "Zatiaľ nebolo ani jedno. Ale vzhľadom na to, že do šampionátu ostáva dosť času, je tu predpoklad, že už v najbližších dňoch môžu byť niektoré vychytené stretnutia aspoň čo sa týka rezervácií obsadené. Po rezervácii má záujemca možnosť zakúpiť si v určenom časovom horizonte lístok, ak tak nespraví, ide opäť do predaja. No verím, že ten záujem bude aj o ďalšie zápasy. Divák má jedinečnú možnosť. Ozývajú sa nám už aj zástupcovia zahraničných cestovných kancelárií, o vstupenky je záujem aj v Bielorusku, Švajčiarsku, v Rakúsku."

OV má dobrovoľníkov dosť

Pred pár dňami ešte mesto Košice vyzývalo záujemcov - dobrovoľníkov, aby sa hlásili. V Košiciach bol o miesto dobrovoľníka menší záujem ako v Bratislave. Petr Handl k tomu hovorí: "Jedna vec sú dobrovoľníci, ktorí sú potrební pre organizačný výbor MS. My už máme uzavretú databázu záujemcov, postupne vyberáme tých, ktorí by spĺňali kritériá. A iná vec sú dobrovoľníci, ktorých potrebuje v súvislosti so šampionátom mesto Košice. Počas turnaja sa uskutoční aj sprievodný program, kultúrne akcie, takže mesto potrebuje dobrovoľníkov, aby trebárs informovali turistov, ľudí, zorientovali ich v meste, či v súvislosti s parkovaním. Ale to už ide mimo nášho organizačného výboru. Aj nám sa stále hlásia záujemcovia, takže je tu možnosť kooperovania s mestom, vieme si databázu dobrovoľníkov vymeniť, ak teda dotyční spĺňajú požadované kritériá." Jedným z nich je napríklad vek minimálne 18 rokov. Plynulá komunikácia po slovensky a anglicky, flexibilita...

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V kurze sú v Košiciach zápasy Kanady, USA a Švédska