V Königssee víťazstvo štvorbobov Nemca Angerera

SITA|11. jan 2009 o 17:21

Nemecké kvarteto Karl Angerer, Andreas Udvari, Alex Mann a Gregor Bermbach zvíťazilo v nedeľňajšom 5. kole Svetového pohára štvorbobov v bavorskom Königssee.

KÖNIGSSEE. Nemecké kvarteto Karl Angerer, Andreas Udvari, Alex Mann a Gregor Bermbach zvíťazilo v nedeľňajšom 5. kole Svetového pohára štvorbobov v bavorskom Königssee, kam FIBT presunula podujatie z talianskej Cortiny d´Ampezzo pre nedostatočnú bezpečnosť dráhy.

Posádka domáceho matadora Angerera, pre ktorého to bol len druhý triumf na podujatí tohto rangu v sezóne i kariére, zaostávala po prvej jazde za lídrami o 18 stotín, ale najlepší výkon v druhej jazde jej zabepečil prvenstvo. Najlepšie umiestnenie v sezóne si vyjazdila holandská štvorica s pilotom Edwinom van Calkerom, keď obsadila 2. priečku s odstupom 9 stotín. Tretiu priečku si vďaka zhodnému súčtu časov podelili štvorboby Nemecka vedené Andrém Langem a Lotyšska na čele s Janisom Mininsom (+0,10). Na čele hodnotenia seriálu SP je Rus Alexander Zubkov, ktorého náskok pred obhajcom lanského celkového triumfu Andrém Langem sa zmenšil na 18 bodov.

Slováci v SP neštartujú, nasledujúce 6. kolo, ktoré bude zároveň aj ME, je na programe na budúci víkend vo švajčiarskom St. Moritzi.

Výsledky - Svetový pohár - 5. kolo - Königssee (Nem.) - nedeľa:

štvorboby: 1. Nemecko II (Angerer, Udvari, Mann, Bermbach) 1:37,84, 2. Holandsko I (E. van Calker, A. van Calker, Jansma, Klaasen) 1:37,93, 3. Nemecko I (Lange, Hoppe, Rödiger, Putze) 1:37,94 a Lotyšsko I (Minins, Dreiškens, Melbardis, Dambis) 1:37,94

Poradie Svetového pohára 2008/2009 po 5. kole (preteky 4. kola zrušili):

štvorboby: 1. Alexander Zubkov (Rus.) 821 bodov, 2. André Lange (Nem.) 803, 3. Janis Minins (Lot.) 760

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Königssee víťazstvo štvorbobov Nemca Angerera