V Helcmanovciach dostal Tibor Theis k päťdesiatke aj tri body

Vydarené trojbodové oslavy. Známy futbalový funkcionár Tibor Theis (vpravo) v nedeľu prijímal gratulácie k päťdesiatke. Futbalisti mu darovali tri body za víťazstvo nad Sp. Belou.
Vydarené trojbodové oslavy. Známy futbalový funkcionár Tibor Theis (vpravo) v nedeľu prijímal gratulácie k päťdesiatke. Futbalisti mu darovali tri body za víťazstvo nad Sp. Belou. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|21. okt 2013 o 00:00

V nedeľu bolo v šiestoligových Helcmanovciach veselo. Slávilo sa okrúhle životné jubileum a domáci opäť doma bodovali naplno.



HELCMANOVCE. Veľkou futbalovou osobnosťou sa stal za ostatné roky na Spiši Tibor Theis z Helcmanoviec. V jednej osobe starosta obce, tajomník Slovana a podpredseda Spišského oblastného futbalového zväzu oslávil v nedeľu svoje 50. narodeniny.

Tri body pre starostu

V šiestoligovej podtatranskej skupine patria Helcmanovce k mužstvám hornej polovičky tabuľky. Po najtesnejšom víťazstve nad Spišskom Belou v pomere 1:0 sú na siedmej priečke, s čím je v klube maximálna spokojnosť.

„V prvom polčase sme podali slabší výkon. Spišská Belá sa u nás predstavila ako konsolidované kvalitné mužstvo. Mali v prvom polčase aj šance, ale tie nevyužili. Konečne v druhej časti hry sa nám podarilo streliť gól Adamišinom, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Z našej strany to však bolo vydreté víťazstvo. Samozrejme, že tri body sú venované nášmu tajomníkovi oddielu Tiborovi Thaisovi k jeho päťdesiatke. O to bol pre nás zápas so Spišskou Belou náročnejší, lebo sme Tiborovi nechceli pokaziť oslavy,“ povedal po zápase tréner a helcmanovský rodák Jozef Zmij.

Pochvala pre mužstvo

Pred štartom nového ročníka preberal tréner Jozef Zmij helcmanovské mužstvo s veľkými obavami. Odišli kvalitní hráči, ale ujali sa nové posily ako kanonier Adamišin. Na prekvapenie všetkých, Helcmanovce dosahujú dobré výsledky a ich terajšie siedme miesto možno označiť za dobrú robotu trénera Zmija.

„Klobúk dole pred mojimi chlapcami. Náš káder pozostáva z 11 až 13 hráčov. Viac nemám. S tak úzkym kádrom bojujeme o šiestoligové body a zatiaľ sa darí. Mojich zverencov zdobí bojovnosť a nasadenie v každom zápase. Len nech nám to vydrží do konca jesene. Výsledky nemáme zlé, no už teraz prízvukujem, že káder treba posilniť,“ zdôraznil J. Zmij.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V Helcmanovciach dostal Tibor Theis k päťdesiatke aj tri body