V extraligovom šlágri sa nebáli striedať ani brankárov

Dobré služby. Bielorus Jazerski ich ponúka.
Dobré služby. Bielorus Jazerski ich ponúka. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|25. jan 2011 o 00:00

Vodní pólisti ČH Hornets zvládli bez ujmy aj ďalší extraligový šláger. Podobne ako s Akademikom, ani s Bratislavou nemali vážnejšie problémy, hoci výsledok nepôsobí až tak jednoznačne. Tréner Kaid si dokonca dovolil striedať aj brankárov.



KOŠICE. V zápase dvoch doposiaľ nezdolaných tímov zvíťazili sršni v Bratislave 10:8.

"Blackout" v tretej štvrtine

Úradujúci majster pristúpil k stretnutiu s plnou vážnosťou, veď Bratislava sa pred sezónou posilnila o reprezentantov Janíčka a Kratochvíla. Košičania po prvej štvrtine viedli už 5:1, po druhej 9:3, čiže sa hralo jasne v ich réžii. V tretej štvrtine však domáci znížili na 9:6, napriek tomu si tréner Kaid dovolil za tohto stavu vymeniť brankárov. Svoju jednotku Jazerského nechal oddychovať a šancu ponúkol mladému Kulovi. Trošku prekvapivý ťah v situácii, keď Bratislavčania sťahovali náskok. Nebál sa, že by z toho mohla byť ešte dráma? "Nie. Konečný výsledok je síce pomerne tesný, ale ja musím povedať, že Bratislava nás nepreverila až tak, ako som čakal. Znížila len preto, že v tretej štvrtine sme si vybrali 'blackou'. Šesťkrát sme strieľali sami na brankára, no gól sme nedali. Vedel som, že to je len výpadok a inak sme vo všetkých činnostiach lepší, preto som sa ani za stavu 9:6 nebál dať príležitosť mladému Kulovi," vysvetil tréner Kaid.

Jazerski podarenou kúpou

Bieloruský reprezentant Michail Jazerski je inak v extraligových dueloch jasnou jednotkou ČH Hornets a táto predsezónna posila spĺňa očakávania. "Som s ním veľmi spokojný. Bola to pred touto sezónou výborná kúpa," potvrdzuje kormidelník. Podľa jeho slov aj 17-ročný Rastislav Kula naznačuje, že z neho môže niečo vyrásť. "Pozorne som ho v tej poslednej štvrtine sledoval. Šlo naňho päť striel, z ktorých tri z diaľky chytil. Jeden gól dostal v oslabení o dvoch hráčov, kde brankár už veľa nezmôže a jeden zblízka, z centra," zhrnul R. Kaid výkon syna niekdajšieho legendárneho brankára Červenej hviezdy Juraja Kulu.

Košičania teda na brankárskom poste v aktuálnom ročníku problém nemajú. Zvlášť, keď v medzinárodných zápasoch (Euroliga, Pohár LEN, Euro-interliga) im ešte vypomáha reprezentačná jednotka Michal Gogola zo susedného Akademika.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»V extraligovom šlágri sa nebáli striedať ani brankárov