V cyklistike sa spoja dva silné tímy, lídrom bude Andy Schleck

Andy Schleck
Andy Schleck (Autor: SITA/AP)
TASR|6. sep 2011 o 10:55

Dva profesionálne tímy RadioShack a Trek sa spoja do jedného, ktorý by mal štartovať na budúcoročnom Tour de France.

PARÍŽ. Na budúcoročných cyklistických pretekoch Tour de France sa predstaví aj novozaložený tím RadioShack-Nissan-Trek. Nová stajňa, ktorej členom je aj Luxemburčan Andy Schleck, vznikla spojením tímov Radioshack, Leopard-Trek a japonskou automobilkou.

"Leopard oznamuje, že RadioShack a Nissan doplnia tím Leopard-Trek vo World Tour Team ako sponzori v sezónach 2012 a 2013," uviedol vo vyhlásení Andy Schleck, ktorý na tohtoročnej TdF skončil druhý. "Leopard si udrží existujúcu licenciu pre Svetovú túru UCI. Názov tímu sa od budúceho roku premenuje na RadioShack-Nissan-Trek Professional Cycling Team."

Stajňa Leopard-Trek vznikla na podporu Schlecka a jeho brata Franka na najprestížnejších cyklistických pretekoch s dojazdom v Paríži. Obaja skončili tesne za víťazným Austrálčanom Cadelom Evansom na druhom a treťom mieste.

Žiadne oficiálne informácie o budúcom trénerovi nového tímu neboli zverejnené. Belgičan Johan Bruyneel, ktorý doviedol Lance Armstronga k siedmym triumfom na TdF a Alberta Contadora k dvom celkovým prvenstvám, šéfoval tímu Radioshack. V stajni Leopard-Trek mal rovnakú úlohu Dán Brian Nygaard, ktorý bol v minulosti mediálnym šéfom v tímom Sky a Saxo Bank.

Spojením oboch tímov sa do jedného balíku dostalo 44 profesionálnych cyklistov, pričom pravidlá UCI umožňujú mať "zazmluvnených" len 28 jazdcov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»V cyklistike sa spoja dva silné tímy, lídrom bude Andy Schleck