V českej extralige v semifinále play off ešte 13 Slovákov

TASR|17. mar 2011 o 14:21

Trinásť slovenských hokejistov zostalo v českej extralige v hre o majstrovský titul v končiacej sa sezóne 2010/11.

PRAHA. Po päť je ich v tímoch HC Eaton Pardubice (Branislav Mezei, Martin Bartek, Radovan Somík, Rastislav Špirko, Tomáš Sýkora) a HC Víktovice (Rudolf Huna, Peter Húževka, Juraj Sýkora, Roman Tomas, Denis Rehák), traja v moravskom tíme HC Oceláři Třinec (Peter Hamerlík, Stanislav Hudec, Marek Zagrapan).

Už teraz je však isté, že z pardubicko-vítkovickej desiatky ich polovica český primát nezíska, nakoľko v semifinále sa stretnú práve tieto dve mužstvá. Třinec narazí na Slaviu Praha, ktorá v dramatickom štvrťfinále vyradila mužstvo HC Bílí Tygři Liberec aj so slovenskou trojicou Martin Čakajík, Milan Bartovič a Andrej Podkonický.

Slavia na severe Čiech pod vedením trénera Vladimíra Růžičku opäť potvrdila, že vypäté situácie zvláda. Hoci išla do Liberca za stavu 3:3 na zápasy, siedmy duel sa stal znova jej korisťou, aj napriek tomu, že dvakrát prehrávala o dva góly, druhý raz ešte štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času. Vladimír Růžička po zápase na margo hráčov len konštatoval:

"Zaslúžia si poklonu. To, čo dokázali, je úžasné," citoval ho www.hokej.cz. Opačne sa cítil liberecký kapitán Petr Nedvěd. "Mať takto zápas, v úvodzovkách od začiatku až do konca, pod kontrolou a nechať si ho takto prekĺznuť, to je obrovské sklamanie a frustrácia," uviedol smutne pre český Sport.

Semifinále play off českej extraligy odštartuje súboj dvojice HC Vítkovice - HC Eaton Pardubice 19. marca, prípadný rozhodujúci siedmy zápas by sa hral 31. marca v Ostrave. HC Oceláři Třinec - Slavia Praha vstúpia do semifinále 21. marca, prípadný siedmy zápas v Třinci by odohrali 1. apríla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»V českej extralige v semifinále play off ešte 13 Slovákov