Usilovný Argentínčan naháňa ležérneho Bulhara

Carlos Tévez.
Carlos Tévez. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|11. feb 2011 o 18:22

V manchesterskom derby privíta (v sobotu o 13.45) prvý United tretie City. Najlepší strelec Premier League Dimitar Berbatov vyzve v súboji kanonierov druhého Carlosa Téveza.

V manchesterskom derby privíta prvý United tretie City. Najlepší strelec Premier League Dimitar Berbatov vyzve v súboji kanonierov druhého Carlosa Téveza.

BRATISLAVA. Pôsobí ležérne, akoby sa na ihrisku iba flákal. Tridsaťročný Dimitar Berbatov z Manchestru United finguje lajdáckosť, ale potom zrazu nečakane udrie.

Carlos Tévez (Manchester City) je presný opak. Neustále šprintuje, nevynechá súboj a takmer v každom zápase je rekordérom v počte nabehaných kilometrov.

Súboj kanonierov

Na rozdiel od Bulhara hrá Argentínčan viac kolektívne a patrí i k najlepšie prihrávajúcim hráčom ligy. Berbatov je vďaka vyššej postave výrazne lepším hlavičkárom.

Práve jeden z tejto dvojice sa pravdepodobne stane najlepším strelcom anglickej Premier League.
Prvý Berbatov strelil devätnásť gólov, druhý Tévez má o gól menej. Argentínčan má výhodu, že kope v City penalty (dal z nich štyri góly).

Tretí Andy Carroll z Liverpoolu FC stráca na Téveza až sedem gólov, navyše je dlhší čas zranený a jeho návrat otázny.

„Všetko ide podľa plánu. Verím, že si pozíciu najlepšieho kanoniera udržím až do konca sezóny. Ale pozor, strelecky ma môžu ohroziť aj iní hráči ako Tévez,“ cituje Sky Sport Berbatova.

Obaja konkurenti sa v sobotu stretnú vo vzájomnom súboji na Old Trafforde. Prvý United má pred tretím City päťbodový náskok. Domáci United má navyše zápas k dobru.

Umlčaný Tévez

Derby už tradične sprevádzajú emócie. Neprovokuj a radšej mlč. Toto nariadenie dostal Carlos Tévez od klubu pred mestským derby. City to odporučila polícia, ktorá chce mierniť napätie medzi fanúšikmi.

Tévez strávil v United dva roky, získal s klubom dva tituly i Ligu majstrov. Po konfliktoch s trénerom Alexom Fergusonom však v roku 2009 prestúpil do konkurenčného City.

Argentínčan odvtedy nastúpil proti bývalému klubu trikrát. A vzájomný súboj vždy sprevádzalo napätie. Tévez si napríklad pri oslave gólu do siete United neodpustil posmešné gestá, následne nazval obrancu Garyho Nevilla servilným imbecilom.

Pred dnešným súbojom sa provokáciám už radšej vyhol. Svojmu súčasnému klubu vyslovil kompliment. „Nikto nemiluje dres City viac ako ja,“ vyhlásil Tévez.

Kým v United bol Argentínčan často iba náhradníkom, v City je najväčšou hviezdou a kapitánom. Nečudo, veď v tejto sezóne strelil viac ako tretinu gólov City.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Usilovný Argentínčan naháňa ležérneho Bulhara