Uram sa vracia do Slovana

SITA|31. jan 2011 o 11:30

Hokejový útočník Marek Uram sa po necelých dvoch sezónach vracia do extraligového tímu HC Slovan Bratislava.

BRATISLAVA.

Agentúre SITA to potvrdil generálny manažér belasých Maroš Krajči. "Dohodli sme sa na jeho príchode do konca play-off," uviedol pre agentúru SITA M. Krajči.

Tridsaťšesťročný Marek Uram pôsobil v Slovane v rokoch 2006 až 2009, pred sezónou 2009/2010 sa stal hráčom Martina. V tíme MHC Mountfield odohral v tomto ročníku 47 duelov s bilanciou 10 gólov a 29 asistencií. "Potešil ma záujem Slovana. Budem sa snažiť klubu pomôcť a získať s ním svoj tretí titul,“ povedal pre server Pluska.sk Marek Uram.

Martin tak v krátkom čase prišiel po najproduktívnejšom hráčovi Jaroslavovi Jabrockom, ktorý odchádza do švédskeho Västerasu, aj o druhého hokejistu v hodnotení kanadského bodovania. Rodák z Liptovského Mikuláša Uram v minulosti hrával v Česku za Znojmo a Vítkovice, na Slovensku pôsobil aj v rodnom meste a Piešťanoch.

Slovan Bratislava angažoval druhého kanadského obrancu. Novou tvárou v kádri "belasých" sa stal montrealský rodák Joe Rullier, ktorý sa podľa klubovej internetovej stránky dohodol na zmluve do konca sezóny.

Tridsaťjedenročný rodák z Montrealu Rullier hrával doteraz v zámorskej súťaži ECHL za Bakersfield Condors, kde v osemnástich zápasoch ročníka 2010/11 strelil jeden gól a na ďalších 6 prihrával. Na svojom konte mal aj 52 trestných minút.

V minulej sezóne 133. výber draftu 1998 (Los Angeles) pôsobil v Jokerite Helsinki, v Európe si obliekal aj dresy Klotenu a Hämeenlinny. V roku 2000 získal s reprezentáciou Kanady bronz na MS do 20 rokov. Rullier má za sebou aj dlhoročné pôsobenie v AHL, po Ricovi Jackmanovi bude druhým Kanaďanom v kádri Slovana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Uram sa vracia do Slovana