UEFA trestala - Drogba si nezahrá 4 duely, Bosingwa tri

SITA|17. jún 2009 o 18:48

Európska futbalová únia (UEFA) oznámila v stredu popoludní tresty pre dvojicu hráčov anglického veľkoklubu Chelsea FC Didiera Drogbu a Josého Bosingwu za nešportového správanie sa, verbálne napadnutie rozhodcu Toma Henninga Övreböa a vulgarizmy.

ŽENEVA.

Drogba si v európskych pohárových súťažiach nezahrá v najbližších štyroch duelov, UEFA mu navyše "pribalila" dvojzápasový podmienečný trest na obdobie dvoch rokov. Bosingwa obišiel o niečo lepšie - nútene bude pauzovať v troch súbojoch a k tomu inkasoval jednozápasový podmienečný trest.

K incidentu došlo počas odvetného duelu semifinále Ligy majstrov 2008/09 proti FC Barcelona (1:1). Podľa UEFA Drogba a Bosingwa porušili zásady športového správania, keďže po stretnutí najmä útočník z Pobrežia Slonoviny veľmi ostro u arbitrov protestoval a zlosť si vylial aj smerom k televíznym kamerám.

"Drogba a Bosingwa sú obvinení z nešportového správania sa, keďže z ich strany došlo k urážlivým komentárom na adresu rozhodcu," napísala UEFA v oficiálnom stanovisku na svojej internetovej stránke. Chelsea už zaplatila pokutu 100-tisíc eur za nevhodné správanie sa hráčov a fanúšikov v spomínanom dueli.

Nachádzate sa tu:
Domov