Turnaj ATP v Dubaji - Hrbatý hladko do 2. kola dvojhry

SITA|26. feb 2007 o 12:53

DUBAJ 26. februára (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý v pondelok podľa očakávania bez problémov postúpil do 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP Dubai Duty Free Men´s Open (dotácia 1 401 ...

DUBAJ 26. februára (SITA) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý v pondelok podľa očakávania bez problémov postúpil do 2. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP Dubai Duty Free Men´s Open (dotácia 1 401 250 USD, tvrdý povrch Decoturf vonku) v Dubaji v Spojených arabských emirátoch. Dvadsaťdeväťročný Bratislavčan, aktuálne 23. vo svetovom renkingu, za 56 minút vyhral hladko 6:1, 6:2 nad domácim držiteľom voľnej karty Omarom Bahrouzyanom, až 808. v počítačovom poradí k 26. februáru. Medzinárodne úplne neznámy tenista zhodou okolností čelil Hrbatému na tomto podujatí hneď na úvod aj predvlani a vtedy mu podľahol 0:6, 4:6. Slovák sa v 2. kole nie skôr ako v stredu stretne s úspešnejším z duelu David Ferrer (8-Šp.) - Robin Söderling (Švéd.). Vo štvorhre spolu s Fínom Jarkkom Nieminenom bude najskôr v utorok hrať proti indicko-českému páru Maheš Bhupáthí, Radek Štěpánek.

Držiteľ šiestich singlových trofejí Hrbatý si z januárového turné u protinožcov priviezol zlomenú kostičku na ľavej ruke a v Rotterdame minulý týždeň štartoval po mesiaci a dni odmlky. V 1. kole podľahol Nemcovi Florianovi Mayerovi 6:7 (5), 6:2, 5:7. Na Blízkom východe sa v areáli The Aviation Club v lokalite Al Garhoud premiérovo prezentoval v roku 2001 a prebojoval sa do semifinále, lenže odvtedy - práve s výnimkou už dvoch zdolaní Bahrouzyana - nevyhral ani jeden zápas z piatich možností. Prvým nasadeným je Švajčiar Roger Federer, ktorý vlani po hetriku zo sezón 2003-2005 podľahol vo finále Rafaelovi Nadalovi. Španiel teraz striehne na svoju príležitosť ako dvojka žrebu.


Dvojhra - 1. kolo:

Dominik Hrbatý (SR) - Omar Bahrouzyan (SAE) 6:1, 6:2 za 56 minút


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Turnaj ATP v Dubaji - Hrbatý hladko do 2. kola dvojhry