Tsonga ani Gasquet nepomôžu Francúzom v Davis Cupe

Jo-Wilfried Tsonga.
Jo-Wilfried Tsonga. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. mar 2017 o 16:36

Briti sa predstavia v rovnakom zložení ako v osemfinále v Kanade, chýbať im bude Andy Murray.

PARÍŽ. Briti bez Andyho Murrayho, domáci Francúzi bez dvojice Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet, tak sú rozdané karty pred aprílovým zápasom štvrťfinále Davisovho pohára reprezentačných družstiev tenistov na antuke v hale v Rouene.

Francúzsky kapitán Yannick Noah pri výbere zostavy rovnako ako v osemfinálovom 1. kole vynechal Tsongu, ktorý pre narodenie dieťaťa vypadol z herného rytmu, aktér februárového víťazstva 4:1 v Japonsku Gasquet sa zase zotavuje z operácie slepého čreva.

"Jo je mimo a Richard ešte len postupne začína s tréningom. Najbližších pätnásť dní určite nebude schopný hrať zápas," sumarizoval Noah.

K dispozícii pravdepodobne znovu nebude Gael Monfils, ktorý hlási problémy s kolenom, achilovkou a palcom na nohe. Noah ho však zaradil do tímu ako náhradníka k štvorici nominovaných Nicolas Mahut, Pierre-Hugues Herbert, Gilles Simon a Lucas Pouille.

"Podľa lekára a fyzioterapeuta by do konca týždňa mohol začať pracovať. Gael chce hrať a ja mu verím. Je to dobrý daviscupový hráč, ale ja ho potrebujem v najlepšom duševnom a fyzickom rozpoložení," dodal Noah.

Briti sa predstavia v rovnakom zložení ako v osemfinále v Kanade, Leon Smith nominoval Kyla Edmunda, Daniela Evansa, Jamieho Murrayho a Dominica Inglota.

Líder svetového rebríčka tenistov vo dvojhre Andy Murray laboruje so zraneným lakťom.

Ostrovný tím vedie vo vzájomnej bilancii 12:9, na antuke 5:4, ale naposledy sa na tomto povrchu hralo v roku 1978 na Roland Garros, domáci podľahli 2:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Tsonga ani Gasquet nepomôžu Francúzom v Davis Cupe