Triumf v Slovenskom pohári obhajujú draci

Ostal v Košiciach, zmenil klub. Alexander Nagy po odchode z ČH Hornets bude oporou ŠKP Modrí Draci.
Ostal v Košiciach, zmenil klub. Alexander Nagy po odchode z ČH Hornets bude oporou ŠKP Modrí Draci. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|4. okt 2013 o 00:00

Nová vodnopólová sezóna zaklopala na dvere.

Tradičným predkrmom pred extraligovým menu je Slovenský pohár a inak to nebude ani teraz. V košických kluboch došlo k zaujímavým posunom, ktoré favorizujú Modrých Drakov. Tí pôjdu do turnaja ako obhajcovia prvenstva.

KOŠICE. Slovenský pohár minulý rok vyhrali ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto po finálovej výhre nad ČH Hornets 10:7, ale v extraligovom finále sa napokon po obrovskej dráme museli skloniť pred spomínaným mestským rivalom.

Stratili elitných centrov

Sršni z ČH Hornets však utrpeli počas prestávky medzi sezónami ďalšie straty, a tak sa zase budú musieť uskromniť a vrhnúť sa hlavne na novopostavený cieľ, ktorým je sústredenie na prácu s mládežou.

Neznamená to však, že by od ambícií úplne upustili.

Svedčia o tom aj niektoré príchody, keď sa z Maďarska vracia Ladislav Vidumanský, rovnako aj šikovný Tomáš Kostelník. Úradujúci majstri tím doplnili aj o Martina Šustera od susedných „drakov“ a Mateja Hodasa zo Žiliny.

V kolónke odchodov však majú zvučnejšie mená a zaplátať diery po nich bude veľmi zložité. K rivalovi ŠKP Modrí Draci sa totiž presunula hrajúca ikona košického vodného póla Alexander Nagy a do francúzskeho Nice zamieril reprezentant Lukáš Ďurík, takže na poste centra sa budú mať sršni čo obracať.

Chýbať im akiste budú aj skúsenosti Michala Kuska, ktorý v kariére nepokračuje a Miroslava Grutku, ktorý odišiel súkromne do Kanady. K Drakom sa presťahoval aj Sebastián Nagy.

S Nagyom i Sakáčom

Aj ŠKP Modrí Draci „pustili“ jednu veľkú oporu, keď do maďarského Szentesu odišiel Martin Kolárik.

Podstatne viac toho však nakúpili, okrem spomínaného Alexandra Nagya bije do očí aj posilnenie o Juraja Sakáča, ktorý sa po rokoch v Španielsku vracia domov a svoje skúsenosti akiste v slovenských bazénoch patrične zúročí.

K tomu spomínaný Sebastián Nagy a čo je dôležité, klub udržal najväčšie opory Juraja Zaťoviča a Petra Nižného, s ktorými môže vyraziť do boja o najvyššie méty.

Na Slovenský pohár sa „draci“ pripravovali aj v Topoľčanoch, kde triumfovali na tradičnom turnaji o štít mesta. Domáce Topoľčany zdolali 16:9, Nováky 14:12 a Komárno 17:11.

Prvou skutočnou previerkou bude však až pohárové zápolenie, ktoré sa začína už dnes. ŠKP Modrí Draci sú v skupine v Novákoch, stretnú sa s domácimi a Komárnom. V Žiline v B-skupine narazia na seba ČH Hornets, Bratislava, Topoľčany a Žilina.

Záverečné stretnutia o konečné umiestnenie sa odohrajú v nedeľu, o zisk Slovenského pohára (o 1. – 4. miesto) sa bude hrať v Novákoch, o 5. - 6. priečku v Žiline.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Triumf v Slovenskom pohári obhajujú draci