Trénerom Winnipegu sa stal Claude Noel

SITA|24. jún 2011 o 20:35

Trénerom klubu zámorskej hokejovej NHL Winnipeg sa stal 56-ročný Claude Noel.

WINNIPEG. Noví majitelia klubu Atlanta Thrashers, ktorý sa od budúcej sezóny zámorskej hokejovej NHL presťahuje do kanadského Winnipegu, oznámili v piatok dve dôležité skutočnosti - ich klub bude vystupovať pod názvom Winnipeg Jets a trénovať ho bude Claude Noel.

Názov Winnipeg Jets bol od začiatku výberového procesu najpopulárnejším ako u majiteľov klubu, tak aj u winnipegskej hokejovej verejnosti. Tento názov niesol miestny hokejový tím od roku 1972 až do roku 1996, kedy sa presťahoval do arizonského mesta Glendale a premenoval sa na Phoenix Coytes. Mnoho fanúšikov navrhuje, aby sa tím vrátil aj k pôvodnému znaku a červeno-modro-bielym klubovým farbám, majitelia však ešte nerozhodli, či tak učinia, alebo dajú prednosť novému logu a novej farebnej kombinácii.

"Tryskáče" povedie v ich prvej sezóne po návrate do Winnipegu ako hlavný tréner Claude Noel. Päťdesiatpäťročný kouč viedol v NHL v sezóne 2009/10 klub Columbus Blue Jackets v 24 zápasoch, keď po troch sezónach po boku trénera Kena Hitchcocka v úlohe asistenta prevzal po jeho vyhodení tím, no nedokázal ho priviesť do play-off. V uplynulej sezóne stál na lavičke klubu Manitoba Moose, ktorý je farmou Vancouveru v AHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trénerom Winnipegu sa stal Claude Noel