Tréner džudistov Marušín má dve skupiny

Po turnaji.
Po turnaji. (Autor: Igor Hlad)
Sportnet|20. dec 2014 o 00:00

V závere roka sa stretli mladí džudisti z JKK v telocvični ZŠ na Vinbargu s Mikulášom.

V závere roka sa stretli mladí džudisti z JKK v telocvični ZŠ na Vinbargu s Mikulášom, aby tu vyhodnotili uplynulú sezónu a seriálovú súťaž pod názvom Olympiáda Východ.

BARDEJOV. Na mikulášskom tatami sa stretlo takmer sto chlapcov i dievčat z Prešova, Popradu, Košíc, nechýbali pretekári z poľského Tarnówa.

Šéftréner Športového klubu Jaroslav Marušín sa potešil nielen účasti, ale najmä spôsobu súťaženia

„Je to vyvrcholenie, kde vyhodnotíme najlepších, chceme zaujať mládež i rodičov k džudu, aby si tu každý užil na tatami. Súboje dvojíc robíme tak, aby sa nestalo, že po prehratom zápase borec vypadne, no pokračuje ďalej. Pre záujemcov stretnutie trvá od piatka do nedele, začali sme tréningom tridsiati, program pokračuje ďalšími športovými aktivitami, nechýba návšteva vodného sveta.“

Marušín sa pochválil, že trénujú už v dvoch telocvičniach, čo hovorí o značnom záujme o toto bojové umenie.

„Trénujeme v telocvični ZŠ Vinbarg, no podarilo sa nám začať s prípravou v ZŠ Pod Papierňou, spolu je to takmer 90 detí. Olympiádu sme vyhrali v skupine Východ pred Prešovom a Popradom, je tu niekoľko šikovných chlapcov i dievčat a v súťaži pokračujeme aj na budúci rok.“

Mikulášska nádielka

Z domáceho klubu sa z prvenstva radovali v kategórii mini Ivo Hudák, Filip Konečný, Viliam Petrič, Dária Kapsdorferová a v žiackých kategóriach Jakub Tipul, Jakub Petrič, Trézia Soosová, Oliver Brejník.

V konečnom bodovaní družstiev Olympiády Východ vyhral ŠK Marušin džudo Bardejov pred Sláviou PU Prešov a JK Poprad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tréner džudistov Marušín má dve skupiny