Tréner Chelsea Scolari verí v tímového ducha

SITA|26. dec 2008 o 15:04

Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Luiz Felipe Scolari vie, že si jeho zverenci nemôžu dovoliť počas vianočného programu Premier League zaváhania.

LONDÝN. Tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Luiz Felipe Scolari vie, že si jeho zverenci nemôžu dovoliť počas vianočného programu Premier League také zaváhania ako v predchádzajúcich kolách. "The Blues" dvakrát počas predchádzajúcich dvoch týždňov zlyhali pri šanci dostať sa na čelo tabuľky, keď nedokázali využiť zakopnutia aktuálneho lídra FC Liverpool. V ostatnom zápase v Goodison Parku proti Evertonu (0:0) navyše prišli o kapitána Johna Terryho, ktorý videl červenú kartu a dostal trojzápasový dištanc.

"Bol tam taký tímový duch, aký mám rád u svojich mužstiev. Keď nemáte ducha pre súťaž, porozumenie medzi hráčmi, futbalistov, ktorí si navzájom pomáhajú, nemôžete vyhrať. Nielen vo futbale, ale ani v živote," vyjadril sa Scolari po poslednom vystúpení jeho zverencov. Vyjadrenia 60-ročného brazílskeho kormidelníka však nevyznievali príliš dôveryhodne pri vytrvalo popieraných správach o tom, že to v šatni FC Chelsea vrie. Scolariho však podporil český brankár Petr Čech, ktorý trval na tom, že v kádri nie sú žiadne skupinky, ako aj útočník Didier Drogba. Ten navyše poprel fámy o blížiacom sa prestupe. "Nerozmýšľam nad odchodom z Chelsea počas zimy. Mám tu zmluvu a chcem v nej pokračovať," vyjadril sa reprezentant Pobrežia Slonoviny, ktorého miesto v základnej zostave v poslednom čase skôr zastáva Francúz Nicolas Anelka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Tréner Chelsea Scolari verí v tímového ducha