Trebišovský Slavoj si opäť zahrá druhú ligu

Trebišovčania. Vybojovali si miestenku v druhej lige.
Trebišovčania. Vybojovali si miestenku v druhej lige. (Autor: ra)
Sportnet|17. jún 2014 o 00:00

Aj v oslabenej zostave si pred návštevou kola poradil s košickou rezervou, do baráže odsunul Humenčanov.



TREBIŠOV. Dokázali to! Futbalisti Trebišova budú po šiestich rokoch opäť účinkovať v druhej najvyššej súťaži.

Postup sa im podarilo spečatiť v nedeľu v záverečnom zápase sezóny doma s rezervou MFK Košice, ktorú zdolali 2:0 (1:0) a v tabuľke tretej ligy Východ skončili na deviatej priečke, ktorá bola poslednou postupovou.

Za sebou nechali zemplínskeho rivala z Humenného, ktorý bude hrať baráž s Liptovským Mikulášom.

Kotľár zahnal nervozitu

Ak nechceli žlto-modrí čakať na rezultát z Družstevnej pri Hornáde, kde proti sebe nastúpili v priamom súboji o postup Lokomotíva Košice s Humenným, museli zabodovať naplno.

A to sa im aj podarilo, keď po góloch Kotľára a Mižíka z penalty triumfovali 2:0.

„Rozbiehali sme sa ťažšie, veľká zodpovednosť chlapcom zväzovala nohy. Ale o víťazstvo sa pobili a nechali na ihrisku srdce,“ rozhovoril sa tréner Slavoja Vladimír Rusnák mladší.

„Po úvodnom góle z nás opadla nervozita, no stále sme museli byť na pozore, lebo Košičania boli veľmi silný protivník. Dokonca v druhom polčase nastrelili žrď, takže zápas sa mohol zlomiť na jednu či druhú stranu. Našťastie sme pridali druhý poisťujúci gól. Avšak ani po ňom som radšej predčasne neoslavoval, lebo v dnešnom futbale môžete dostať trebárs za dve minúty aj dva góly. Chvalabohu sme to dotiahli do víťazného konca.“

Sú tam, kde patria

Pred dôležitým súbojom nebolo V. Rusnákovi čo závidieť, lebo zo zostavy mu vypadli hneď traja stabilní hráči – legionári Glushkov a Mikailov, ktorí museli odcestovať domov, a Emil Lukáč, ktorý stál kvôli piatim žltým kartám.

„Základná jedenástka sa mi neskladala ľahko, príležitosť dostali mladší hráči a zápas sme dohrávali so šiestimi dorastencami. Musím však pochváliť chlapcov, ktorí nastúpili po dlhodobých zraneniach alebo so sebazaprením,“ hovoril trebišovský lodivod.

V tábore Slavoja vytryskol po záverečnom hvizde rozhodcu gejzír postupovej radosti. „Máme veľkú radosť z toho, že sa nám podarilo tú druhú ligu vybojovať. Niektorí mladí chlapci si to možno ešte tak neuvedomujú. Vrátili sme Trebišov tam, kde podľa mňa právom patrí.“

Na duel proti košickému „béčku“ bolo zvedavých až 700 divákov, čo bola návšteva kola, ale aj sezóny na trebišovskom štadióne.

„Potešilo nás, že prišlo toľko ľudí, veď futbal sa hrá pre nich. Videli, že chlapci bojujú a odmenili ich potleskom,“ uviedol V. Rusnák.

„Chcem sa poďakovať hráčom, kolegom z realizačného tímu aj všetkým, čo robia okolo futbalu v Trebišove, že sme spoločnými silami dosiahli vytúžený cieľ, teda postup do druhej ligy.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Trebišovský Slavoj si opäť zahrá druhú ligu