Torres prestupuje do Chelsea, kluby sa dohodli

Fernando Torres.
Fernando Torres. (Autor: SITA)
SITA|31. jan 2011 o 21:02

Fernando Torres odchádza z FC Liverpool. Čiastka za neho by mala predstavovať rekordných 50 miliónov libier.

LIVERPOOL. Španielsky útočník Fernando Torres je už len krôčik od skompletizovania transferu do FC Chelsea z konkurenčného anglického futbalového veľkoklubu FC Liverpool.

Dvadsaťšesťročný úradujúci majster sveta sa v pondelok úspešne podrobil lekárskej prehliadke v Londýne a ešte v ten istý deň by mal s "The Blues" podpísať 5,5-ročný kontrakt.

Čiastka za jeho transfer na Stamford Bridge by sa mala pohybovať na úrovni 50 miliónov libier, čo by predstavovalo rekordný prestup do anglického klubu. Najdrahšou akvizíciou tímu pôsobiaceho v Premier League bol doteraz Robinho, za ktorého Manchester City zaplatil Realu Madrid v roku 2008 32,5 milióna.

"Liverpool sa dohodol s Chelsea na výške odstupného a hráč dostal povolenie na rokovanie," uvádza sa na oficiálnej internetovej stránke 18-násobného anglického ligového šampióna.

Neprekonateľná kríza

Chelsea ponúka Torresovi týždenný plat vo výške 150-tisíc britských libier. Španiel mal s FC Liverpool kontrakt do roku 2013, v drese tohto tímu strelil v 142 zápasoch 81 gólov.

Dvadsaťšesťročný Torres prišiel do Liverpoolu v roku 2007 za 26 miliónov libier. Po zranení kolena však prežíva nepresvedčivú sezónu rovnako ako celý FC Liverpool, v 26 zápasoch dal deväť gólov. Torres dokonca už v decembri 2009 vyjadril svoju túžbu odísť z mesta The Beatles. Napriek aktuálne nie príliš oslnivej forme patrí Španiel na svetovom prestupovom trhu k najžiadanejším útočníkom.

Liverpool je blízko k angažovaniu talentovaného Andyho Carrolla z Newcastlu United za 35 miliónov libier, čím by zaplnil miesto po Torresovi. Navyše, mužstvo z Anfieldu už posilnil aj uruguajský reprezentačný kanonier Luis Suárez z Ajaxu Amsterdam.

Chelsea v pondelok údajne získala aj obrancu Davida Luiza z Benfica Lisabon. Portugalské médiá informovali, že za dvadsaťtriročného brazílskeho zadáka zaplatil londýnsky klub 17,1 milióna libier plus srbského stredopoliara Nemanja Matiča.

Škrtel: Mrzí ma to, je svetová extratrieda

Stopér anglického futbalového veľkoklubu FC Liverpool Martin Škrtel sa teší z príchodu nového spoluhráča v kádri "The Reds" Luisa Suáreza.

"Myslím si, že Suárez sa nám veľmi hodí. Ukazoval svoje kvality veľmi dlho v Ajaxe a aj v uruguajskej reprezentácii a verím, že aj u nás sa mu bude strelecky dariť. Čo sa týka Fernanda, samozrejme, že ma mrzí, že odchádza. Je to hráč svetovej extratriedy. Na druhej strane, je to čisto jeho vec, ako sa rozhodne," povedal 26-ročný slovenský reprezentant pre svoju oficiálnu internetovú stránku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Torres prestupuje do Chelsea, kluby sa dohodli