Irán na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Futbalisti Iránu.
Futbalisti Iránu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 01:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Iránu na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Irán je súčasťou skupiny B.

Ktorých hráčov Iránu sa oplatí sledovať?

Alireze Beiranvand (30 rokov, brankár, FC Persepolis)

Pred štyrmi rokmi na MS 2018 v Rusku, Beiranvand sa stal domácou hviezdou, keď z troch zápasov v jednej z najvyrovnanejších skupín dostal len dva góly, a dokonca chytil pokutový kop od portugalského esa Cristiana Ronalda.

Vďaka jeho výkonom sa mu podarilo získať kontrakty aj v Európe, kde chytal za belgické Antverpy alebo portugalskú Boavistu, no väčšinu zápasov bol len na lavičke náhradníkov.

Beiranvand by mal byť spoľahlivým prínosom svojho tímu v bráne. Efektívne zakladá protiútoky a vďaka svojej výške – takmer dva metre, dobre zvláda súboje vo vzduchu.

Ehsan Hajsafi (32 rokov, ľavý obranca/stredopoliar, AEK Atény)

Iránsky kapitán bude jedným z mála hráčov, ktorým sa podarí zúčastniť sa záverečného turnaja tretíkrát za sebou.

Ľavý obranca z AEK Atény vďaka svojim skúsenostiam a flexibilite dokáže zapadnúť do obrannej aj útočnej časti stredu poľa a v prípade potreby aj na ľavé krídlo.

Hajsafi, ktorý je už teraz jedným z najuznávanejších hráčov v tíme, odohral za Irán na MS už 6 zápasov. Ďalšie zápasy spôsobia, že sa osamostatní na čele rebríčka.

Karim Ansarifard (32 rokov, útočník, Omonia Nikózia)

Irán potrebuje skúseného útočníka, ktorých majú nedostatok a Ansarifard bude jasnou voľbou, hoci možno nie hneď do základnej zostavy prvého iránskeho zápasu.

Strelec posledného iránskeho gólu na záverečnom turnaji ukázal svoje schopnosti doma v Iráne, v Španielsku, Grécku, Anglicku, Katare a aj na Cypre.

To, že nepatrí do „starého železa“ ukázal pred mesiacom v zápase skupinovej fázy Európskej ligy UEFA proti Manchesteru United, kde skóroval úvodný gól zápasu v 34. minúte. Na víťazstvo to však nestačilo (2:3).

Kompletnú nomináciu Iránu nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Irán na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?