Ghana na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Ghanský futbalista Andre Ayew na ilustračnom zábere.
Ghanský futbalista Andre Ayew na ilustračnom zábere. (Autor: Reuters)
Sportnet|21. nov 2022 o 22:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Ghany na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Ghana je súčasťou skupiny H.

Ktorých hráčov Ghany sa oplatí sledovať?

Daniel Amartey (27 rokov, obranca, Leicester)

Po tom, čo ako mladík vyhral v Dánsku najvyššiu ligu a dva poháre s FC Kodaň, sa v januári 2016 presťahoval do klubu anglického Leicester City, kde bol v tom istom roku súčasťou prekvapivého zisku titulu.

Aj keď Amartey počas svojho pôsobenia v Leicestri zažil svoje osobné vzostupy a pády a nakoniec prišiel o miesto v základnej zostave, teraz je jedným z troch hráčov z víťazného kádra, ktorí stále hrajú za klub.

Od svojho medzinárodného debutu v roku 2015 vyhral Amartey za svoju krajinu 43 zápasov, čo z neho robí jedného z najskúsenejších hráčov Ghany.

Amartey je už teraz jedným z najskúsenejších hráčov v zostave afrického celku. Skúsenosti 27-ročného hráča, silné vodcovstvo a tvrdý boj z neho urobia kľúčovú postavu ghanskej reprezentácie.

Mohammed Kudus (22 rokov, stredopoliar, Ajax)

Rovnako ako Amartey, aj Mohammed Kudus začal svoju kariéru v Dánsku. Odohral 57 zápasov za FC Nordsjaelland a pred sezónou 2021/21 prestúpil do Ajaxu v Eredivisie. Odvtedy on a jeho tím vyhrali holandský šampionát v každej z posledných dvoch sezón.

Zatiaľ čo Kudus je často nasadzovaný ako náhradník pre Ajax a občas vystupuje aj ako útočník, jeho preferovanou pozíciou je útočný stred poľa, kde zvyčajne hráva za Ghanu.

22-ročný hráč strelil päť gólov v 18 medzištátnych vystúpeniach k dnešnému dňu a na rozdiel od Ajaxu sa zdá byť stálou súčasťou Addovej základnej zostavy.

Ghana sa pravdepodobne bude na Majstrovstvách sveta znova spoliehať na protiútoky, Kudusova spoľahlivá prihrávka a kreativita z neho urobia dôležitého člena tímu.

Fatawu Issahaku (18 rokov, stredopoliar, Sporting)

Issahaku je mladý talent na začiatku kariéry. V prvej polovici sezóny 2021/22 strelil šesť gólov v siedmich zápasoch za FC Dreams v ghanskej Premier League, zatiaľ čo mal ešte len 17.

Nasledoval prestup z rodnej krajiny do akadémie lisabonského giganta Sporting v apríli 2022, kde Issahaku spočiatku trénoval s tímom do 23 rokov, aby nabral skúsenosti pred nasadením do seniorského kádra.

Zaujímavým faktom o Issahakuovi je, že v tomto bode svojej kariéry má na konte viac štartov za Ghanu ako vystúpení na klubovej úrovni.

Už 14-krát si obliekol reprezentačný dres a získal si dôveru, ktorá ho zaradil do základnej jedenástky pre oba zápasy play-off o majstrovstvá sveta proti Nigérii.

So svojimi driblingovými schopnosťami a kvalitou v situáciách jeden na jedného by mal tento stredopoliar robiť problémy súperovej obrane v Katare a vytvárať šance pre Ghanu z kraja ihriska.

Kompletnú nomináciu Ghany nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ghana na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?