Dánsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

(Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 16:15

Aké sú najväčšie mená v nominácii Dánska na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Dánsko je súčasťou skupiny D.

Ktorých hráčov Dánsko sa oplatí sledovať?

Christian Eriksen (30 rokov, stredopoliar, Manchester United)

Vlani v júni bol Christian Eriksen na strašných päť minút podľa vlastných slov „preč z tohto sveta.“ Počas zápasu EURO 2020 Dánsko – Fínsko bojoval o prežitie, keď mu musela byť podávaná masáž srdca.

Eriksen sa však do deviatich mesiacov vrátil k futbalu Premier League a v marci (287 dní po zástave srdca) sa vrátil do reprezentačného dresu a hneď v prvom zápase proti Holandsku (2:4) skóroval do dvoch minút od vstupu na ihrisko.

Do aktuálnej sezóny vymenil Brentford za Manchester United, kde nastupuje do každého zápasu a stal sa silným pilierom tímu v strede ihriska.

Nepochybne je príbeh tohto hráča ako futbalová rozprávka. Jeho reprezentácia jednoznačne potrebuje jej najlepšieho momentálne hrajúceho strelca s 38 gólmi.

Pierre-Emile Hojbjerg (27 rokov, stredopoliar, Tottenham)

Hojbjerg svojim štýlom hry rozbíja súperove útoky a jeho útočné schopnosti dávajú priestor ostatným hráčom tým, že vytvára diery v obrane súpera.

Reprezentačný tréner o ňom hovorí ako o dôležitom členovi tímu, ktorý prispel nie len v ofenzíve, ale aj v defenzíve, čím sa stal aj veľmi podstatný v Tottenhame, kde hrá už tretiu sezónu.

Hojbjerg tiež hovorí o silnom a zvláštnom spojení s národným tímom, čo sa zvykne odzrkadliť na jeho výkonoch. 

Joakim Maehle (25 rokov, obranca, Atalanta)

Za dominanciou tímu Dánska v kvalifikačnej skupine stojí silná obrana, keď dostali len 3 góly za 10 zápasov. Hoci je to výsledok celej obrany, dá sa prstom ukázať na Maehleho, ktorý ma na tom najväčšie pričinenie.

Maehle nie je obyčajný obranca. Je schopný hrať v strede obrany, na ľavej alebo aj pravej strane, pričom má aj útočný potenciál. V reprezentačnom drese strelil 9 gólov a v každom zápase je jedným z najlepším hráčom Dánska.

Všestrannosť a veľká škála defenzívnych a útočných atribútov urobili z Maehleho kľúčového hráča, ktorý sa dokáže rýchlo adaptovať na hru súperov zmenením formácie alebo taktiky, čo bude v Katare veľmi podstatné pre jeho tím.

Jedinou obavou je nečakaná strata postu v základnej zostane Atalanty, ktorú jeho reprezentačný tréner označil za ťažko pochopiteľnú pre hráča jeho úrovne.

Kompletnú nomináciu Austrálie nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Dánsko na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?