Argentína na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?

Lionel Messi v drese Argentíny.
Lionel Messi v drese Argentíny. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. nov 2022 o 02:00

Aké sú najväčšie mená v nominácii Argentíny na MS vo futbale 2022?

MS vo futbale 2022 sa hrajú od 20. novembra do 18. decembra v Katare. Argentína je súčasťou skupiny C.

Ktorých hráčov Argentíny sa oplatí sledovať?

Lionel Messi (35 rokov, útočník, Paríž St. Germain)

Trofej z MS je jedinou veľkou trofejou, ktorú celosvetovo známi Argentínčan nikdy nemal v rukách. Sedem rokov po neúspešnom finále na šampionáte v Brazílii, získal značnú mieru útechy, keď vyhral po prvýkrát Copa America 2021.

Ikona argentínskeho futbalu musí vydať najlepší možný výkon za cestou hľadania najväčšieho titulu zo všetkých vzhľadom na to, že toto už môžu byť pre neho posledné majstrovstvá.

Aj keď mu možno chýba tempo a vytrvalosť, ktorú kedysi mal, 35-ročný predák Parížu Saint-Garmain a historická ikona Barcelony upravil svoju hru a zostáva rozhodujúcim členom tímu z veľkej časti vďaka svojej nestarnúcej ľavej nohe.

Emiliano Martinez (30 rokov, brankár, Aston Villa)

Hľadanie nástupcu Sergia Romera v argentínskej bráne bolo náročné, na MS 2018 v Rusku nezaujal ani jeden z prítomných brankárov. Medzitým Martinez hral hlavnú úlohu v Arsenale a Aston Ville v silnej Premier League a keď dostal príležitosť, chopil sa jej oboma rukami.

V seniorskom tíme Argentíny sa objavil po prvýkrát ako 29-ročný na Copa Amerika 2021, kde predviedol zázraky a dostal za celý turnaj len dva góly, vďaka čomu Argentína tento turnaj vyhrala.

Martinezovi trvalo menej ako dva roky, kým presvedčil, že na post reprezentačnej jednotky naozaj má. Teraz bude stredobodom nádejí Argentíny na úspešné majstrovstvá sveta, čo je celkom obrat pre brankára, o ktorom skoro nikto nevedel pred pármi rokmi.

Cristian Romero (24 rokov, obranca, Tottenham)

Svoju profesionálnu kariéru začal v argentínskom Belgrane, z ktorého rýchlo odišiel do Janova pre nezhody s riaditeľmi klubu. Romero rýchlo zaujal Juventus, ktorý ho požičal späť do Janova.

Juventus ho neskôr poslal na hosťovanie do Atalanty, kde mal veľkú zásluhu na prekvapivom postupe klubu do štvrťfinále Ligy Majstrov v sezóne 2020/2021 a zároveň získal aj ocenenie najlepšieho obrancu talianskej Serie A. Z Atalanty putoval do Tottenhamu.

Romero v dresoch Atalanty, Tottenhamu a Argentíny preukázal svoju hodnotu na najvyššej úrovni. Je hráčom, ktorý má mnoho atribútov, vďaka čomu sa stal lídrom defenzívy, ktorého argentínsky hľadal.

Kompletnú nomináciu Argentíny nájdete na tomto odkaze >>>

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Argentína na MS vo futbale 2022: Ktorých hráčov sa oplatí sledovať?