Tomáš Deák po víťaznom súboji: Aj keby to malo byť o 5 rokov, tak raz na ten vrchol vyšplhám

(Zdroj: Facebook: Tomáš Deák)
Vladimír Bilohuščin|29. jan 2022 o 14:00

Slovenský reprezentant uspal súpera už v prvom kole.

GROZNYJ. Druhú výhru v rade zaznamenal náš najlepší bojovník bantamovej váhy Tomáš Deák v prestížnej lige ACA. Víťazstvo bolo o to radostnejšie, že zástupca OFA Bratislava dokázal ukončiť Murada Kalamova už v prvom kole.

„Cítim sa úžasne, nedá sa to ani opísať,“ prezradil bezprostredne po zápase Deák pre Sportnet. „Ešte som to vlastne ani poriadne nevstrebal a neuvedomil si, že je už po tom.“

Ruský súper je pritom výborný v boji na zemi a aj preto sa Deák v príprave zameriaval na túto silnú stánku Kalamova. „Taktika bola prvé dve kolá sa nenechať hodiť, čo veľmi nevyšlo (úsmev) a ísť s ním postoj, tvrdý box. Chcel som stále tlačiť, triafať a uťahať ho, prípadne ho knokautovať.“

O to viac prekvapujúce bolo ukončenie súboja, keď si hneď v úvode pri súperovom strhu Deák pekne chytil vysokú gilotínu a pomaly na nej pracoval, až kým súpera neuspal.

Deák ale presne vedel, čo robí a súper azda ani sám nečakal, že ho o pár momentov bude rozhodca preberať.

„To škrtenie sa niekedy nestihne odklepať, lebo to nie je bolestivé. Skôr také uspávacie, len sa tam ťaháš z toho von a ani nevieš ako a zaspíš. Viem to, lebo sám som už tak zaspal. Myslel som, že sa z toho dostanem a zrazu ma už len chalani na tréningu preberali,“ opísal situáciu Deák.

Ciele má slovenský reprezentant, samozrejme, tie najvyššie a chcel by sa krok po kroku prebojovať k titulu. 

„Bude to ešte veľmi dlhá cesta, moja váha je tam extrémne nabitá a každý jeden súper je tam nebezpečný. Takže bude to dlhé a ťažké, ale ja sa na to teším, aj keby to malo byť o 5 rokov, tak raz na ten vrchol vyšplhám!“

Výbornú pracú svojho zverenca pochválil aj hlavný tréner Ilja škondrič, ktorý vedel, že Deák má výborne natrénované a určite súboj zvládne. 

„Tomáš bol v životnej forme. Toto ukončenie už uspalo veľa ľudí na tréningu, technika je Tomášova veľmi silná stránka.”

Nečudo, že Škondrič po takomto výkone nemal svojmu zverencovi čo vytknúť.

„Z výhry sa veľmi teším. Tomáš a celý tím okolo neho urobili veľa roboty, takže sme veľmi spokojní.“

Samotný duel pritom okorenil aj samotný prezitent Čečenska Razman Kadyrov, ktorý si prišiel súboj osobne vychutnať, a tak mal Tomáš ešte väčšiu motiváciu predviesť čo najlepší výkon.

„Musím sa priznať, že bolo trošku stresujúce vidieť ho v hľadisku, keďže môj super bol z jeho gymu,“ dodáva s úsmevom šampión Fight Nights Global a Oktagon MMA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tomáš Deák po víťaznom súboji: Aj keby to malo byť o 5 rokov, tak raz na ten vrchol vyšplhám