Tipsport liga: Košice a Nitra vysoko vyhrali, Zvolen ostal lídrom

Hráči Košíc dosiahli najvyššie víťazstvo v ročníku. Na domácom ľade zdolali Trenčín 6:0.
Hráči Košíc dosiahli najvyššie víťazstvo v ročníku. Na domácom ľade zdolali Trenčín 6:0. (Autor: TASR)
Sportnet|30. okt 2015 o 19:33

V piatich piatkových zápasoch Tipsport ligy vyhrali z domácich tímov len Košice, Nitra a Piešťany.

BRATISLAVA. V piatok sa odohralo päť zápasov 17. kola Tipsport ligy. Košice zdolali Trenčín na svojom ľade 6:0, Nitra strelila Skalici o jeden gól viac. Lídrom tabuľky zostal Zvolen, ktorý vyhral v Martine.

Majdan doviedol Banskú Bystricu k výhre

Banská Bystrica zvíťazila na ľade Žiliny 3:2 po predĺžení. Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre v 25. min hosťujúci Tomáš Zigo.

V polovici zápasu v 31. min vyrovnal Václav Stupka, ale už o 46 sekúnd prinavrátil Bystričanom vedenie Juraj Majdan. Domáci na začiatku tretej časti hry druhýkrát v zápase vyrovnali zásluhou Milana Drevenáka.

O osude duelu napokon rozhodlo predĺženie. Tesne pred jeho skončením zaistíl triumf hostí svojím druhým gólom v zápase Majdan.

Banská Bystrica odplatila svojmu súperovi domácu prehru 0:1 z 2. októbra.

MsHK DOXXbet Žilina - HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:3 PP (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Góly: 31. Stupka (Bajaník), 42. Drevenák (Kurali, Grman) - 25. T. Zigo (Lamper, Matoušek), 31. Majdan (T. Zigo, Sandgren), 65. Majdan (Handzuš, Sandgren)

Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Gillies (B. Bystrica) 5+DKZ za narazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Bogdaň, Jobbágy, 665 divákov

Žilina: T. Tomek - D. Brejčák, Bajaník, Š. Novotný, Makovský, Kurali, Grman, Mendrej, Niník - Drevenák, Róbert Huna, Richard Huna - Stupka, Valášek, Konečný - E. Švec, Ježek, A. Lipovský - Schroner, D. Rehák, Rogoň

Banská Bystrica: Bacashihua - I. Ďatelinka, Sandgren, Jankovič, Šmach, Gründling, Rosandič, Petran - Majdan, Galamboš, Gillies - Loskot, Kytnár, O. Mikula - M. Hudec, Handzuš, Lunter - Lamper, T. Zigo, L. Handlovský - Matoušek

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Výborný zápas, dobrý pohyb oboch tímov. Za stavu 2:2 sme mali tri čisté šance na obrat v zápase, ktoré sa musia premieňať, ak chceme vyhrať. Berieme aj bod ako zisk, hoci sme boli blízko k trom bodom."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme dobrý, bojovný zápas tímov, ktoré šli za víťazstvom. Oba mali viacero šancí už v riadnom hracom čase na to, aby zápas vyhrali. Mali sme viacero šancí na výhru počas prvých dvoch tretín, v závere nás podržal brankár a v presilovke sme rozhodli. Pre nás sú to dôležité body, Žilina bola pre nás ťažkým súperom a jej postavenie v tabuľke neodzrkadľuje jej silu."

Martin prehral prvý domáci zápas

Až v deviatom tohtosezónnom domácom stretnutí pocítili hokejisti Martina trpkosť prehry. Hráči MHC Mountfield nestačili v piatok mužstvo HKM Zvolen, ktorému podľahli 1:4.

Líder tabuľky sa v Turci prezentoval skúseným výkonom, v prvých dvoch častiach hry strelil svojmu súperovi po dva góly a prakticky po 40 minútach bolo o víťazovi rozhodnuté.

V drese Zvolena sa dvoma gólmi zaskvel Radovan Puliš, tri asistencie zaznamenal český legionár Kamil Brabenec. Čestný úspech domácich dosiahol v 45. min Michal Dvořák.

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Góly: 45. M. Dvořák - 3. Puliš (Semorád, Brabenec), 18. Obdržálek (Andersons, B. Mráz), 31. Puliš (D. Krejči, Brabenec), 39. Semorád (Juraško, Brabenec)

Vylúčení: 1:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Štefik - Bednár, Gavalier, 3000 divákov

Martin: Dzubina - L. Matejka, J. Tabaček, M. Dvořák, J. Dlouhý, P. Trávniček, P. Bačik, Rusina, Jáchym - Skladaný, Surovka, Tibor Varga - Pokrivčák, Murček, M. Kokavec - R. Varga, M. Dírer, Jokeľ - M. Kabáč, Jurášek, Rzavský

Zvolen: S. Baroš - Juraško, Lubor Pokovič, Andersons, D. Krejči, Habšuda, E. Bagin, Hataš, F. Fekiač - Puliš, Brabenec, Semorád - J. Jurík, B. Mráz, Obdržálek - Martin Ďaloga, T. Klíma, Klhůfek - J. Žilka, V. Fekiač, Kentoš

Ivan Dornič, tréner Martina: "Naši mladí hráči nezvládli dôležité stretnutie. Nevyšiel nám úvod, Zvolen sa dostal do vedenia a ešte v prvej tretine pridal aj druhý gól. Potom sme si vypracovali veľa šancí, ale neboli sme strelecky úspešní. Naopak, pri vlastnej presilovke sme inkasovali tretíkrát. Tu sa lámal chlieb. V tretej tretine sme sa snažili o nemožné, ale také skúsené mužstvo, akým je Zvolen, si už víťazstvo postrážilo."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Podali sme veľmi dobrý výkon. Pomohol nám gól z presilovky hneď v úvode duelu. V druhej tretine bol Martin lepší, mal tlak, ale podržal nás brankár Baroš. Naopak, my sme využili všetky príležitosti. Ďakujem chlapcom, že si náskok udržali."

Nitra strelila Skalici sedem gólov

Hráči HK Nitra zvíťazili nad mužstvom HK 36 Skalica vysoko 7:1. Po bezgólovom prvom dejstve spustili domáci v druhej časti hry na hosťujúcu bránku ´oheň a síru´, výsledkom čoho bolo päť gólov domácich.

Hneď v prvom dueli v drese Nitry sa presadila čerstvá kanadská posila David Laliberté, ktorý v 31. min zvýšil na priebežných 2:0.

Pri piatom góle v sieti Skalice dokonca asistoval domáci brankár Michal Valent. V záverečnej tretine domáci zvýšili už na hrozivých 7:0. Čestný úspech Skalice zaznamenal 43 sekúnd pred záverečným klaksónom Vladimír Lantoš.

hkjnrsklc301015nr10297834.jpg

Hokejisti Nitry strelili Skalici až sedem gólov. FOTO - TASR

HK Nitra - HK 36 Skalica 7:1 (0:0, 5:0, 2:1)

Góly: 26. Milam (M. Slovák, Stloukal), 31. Laliberté (M. Slovák, Stloukal), 32. H. Ručkay (Stümpel), 38. Kutálek (M. Novák), 39. Podhradský (Valent), 51. Ordzovenský (Stümpel, Podhradský), 59. H. Ručkay (Kutálek, Podhradský) - 60. Lantoš (Opalek, K. Jass)

Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Stano - Kacej, Výleta, 2525 divákov

Nitra: Valent - Milam, F. Kuzma, Ordzovenský, Podhradský, Mezei, M. Novák, Guoth - Stloukal, M. Slovák, Laliberté - H. Ručkay, Stümpel, Kutálek - Bajtek, J. Štefanka, Macík - E. Piačka, Bene, S. Buček - M. Pupák

Skalica: Romančík (39. M. Ďuriš) - Ďurák, Polata, Opalek, Jan Novák, Barák, Zukal, Jaborník - Lantoš, R. Školiak, Studenič - Klíma, Brendl, Komínek - Brodek, K. Jass, Bezúch - J. Rožník, Mickievics, Korytko

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "V prvej tretine sme hrali málo agresívne do brányk, Skalica mala niekoľko dobrých šancí, kde nás podržal Mišo Valent, no od druhej tretiny sme boli hladní po góle a padlo ich tam päť. V tretej tretine už bolo o výsledku rozhodnuté a mrzí nás ten gól na konci, kvôli Mišovi Valentovi, škoda, že sme mu nepomohli udržať nulu."

Roman Šimíček, tréner Skalice: "Ťažko sa hodnotí takýto zápas. V prvej tretine sme držali krok s Nitrou, ale v druhej tretine prišiel neskutočný skrat, dostali sme päť gólov a bolo po zápase. Nemohli sme absolútne zastaviť ich nápor a tretia tretina bola už len snaha nedostať viac gólov. Dnes nám nevyšlo vôbec nič a ja dúfam, že deň blbec sme si vybrali a do konca sezóny už nič takéto nepríde."

Košice vynulovali Trenčín

Úradujúci slovenský majster HC Košice dosiahol najvyššie víťazstvo v sezóne, keď na domácom ľade v Steel Arene zdolal mužstvo Dukly Trenčín vysoko 6:0.

Troma kanadskými bodmi sa na ňom podieľal košický odchovanec Jiří Bicek, ktorý strelil jeden gól a dva pripravil svojim spoluhráčom.

Domáci po piatom góle v 35. min vyhnali z bránky gólmana Dukly Jana Cháberu, ktorého nahradil mladý Erik Kompas.

Hostia prehrali štyri z ostatných piatich duelov. V priebehu ôsmich dní utrpeli už druhú zdrvujúcu prehru, keďže minulý piatok schytali v Banskej Bystrici debakel 0:8.

hokej04_30_10_2015297782.jpg

Útočník Košíc Adam Lapšanský (vpravo) pred brankárom Trenčína Jánom Cháberom. FOTO - TASR

HC Košice - Dukla Trenčín 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Góly: 8. Deyl (Bicek), 27. M. Bartánus (Češík, Bicek), 28. T. Hrnka (Deyl), 33. Bicek (Češík, M. Bartánus), 35. Matúš Chovan (Lelkeš, T. Hrnka), 43. P. Bartoš (Lelkeš)

Vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Orolin - Gajan, Smrek, 3522 divákov

Košice: T. Halász - M. Macejko, M. Dudáš, Matúš Chovan, Deyl, E. Šedivý, B. Pavúk, Hričina, Cebák - P. Bartoš, R. Jenčík, Lapšanský - M. Bartánus, Češík, Bicek - Boltun, Suja, Šoltés - Bortňák, Lelkeš, T. Hrnka

Trenčín: Chábera (35. E. Kompas) - D. Rehák, Richard Pavlikovský, A. Hatala, P. Mikuš, M. Zaťko, Ryzák, T. Nechala, Holenda - Michal Hlinka, R. Dlouhý, J. Gašparovič - T. Melichárek, V. Nemec, Vozdecký - Róbert Petrovický, J. Švec, Ölvecký - M. Jakúbek, J. Zlocha, D. Hudec

Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Prezentovali sme sa veľmi dobrým pohybom, vďaka ktorému sme vyhrávali väčšinu súbojov už v strednom pásme. Sme spokojní, že sme konečne využili presilové hry. Mali sme v nich aj ďalšie šance a tlak, no máme ešte rezervy v presilovke. Som rád, že mužstvo v tretej tretine nepoľavilo a pokračovalo v dobrej hre. Vďaka tomu sme neinkasovali a vyhrali vysoko 6:0."

Marcel Hanzal, asistent trénera Dukly Trenčín: "Do Košíc sme cestovali s cieľom uspieť. To sa nám však nepodarilo a výsledok 6:0 hovorí za všetko. Prvú tretinu sme ešte odohrali ako-tak dobre, ale v druhej sme inkasovali štyri góly. Mali sme v nej zlé striedania, aj slabý dôraz pred bránkou. V tretej časti sme sa už nezmohli na nič. Nekorčuľovali sme a celkovo sme nehrali tak, ako sme mali."

Piešťany vyhrali nad Popradom

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany dosiahli dôležité víťazstvo, keď si na vlastnom ľade poradili s tímom HK Poprad 4:2.

Podtatranci v priebehu stretnutia dokázali dvakrát zmazať jednogólové manko na súpera, avšak na presný zásah Jakuba Ručkaya už nedokázali odpovedať.

V záverečnej minúte spečatil ten istý hráč triumf Piešťan strelou do prázdnej popradskej bránky.

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Góly: 10. Balej (S. Petráš), 15. Brancis (Balej), 52. J. Ručkay (Gipters, Holovič), 60. J. Ručkay (Gipters, Tibenský) - 11. R. Rapáč (B. Rapáč, Š. Fabian), 44. Heizer (Števuliak, Štrauch)

Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Balej (Piešťany) a R. Rapáč 10 min osobný trest za nešportové správanie, B. Rapáč (obaja Poprad) 5+DKZ za pichnutie hokejkou, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Fridrich - Návratek, Šefčík, 1077 divákov

Piešťany: Košarišťan - Trefný, S. Hudec, Gipters, Brňák, Kania, R. Filip, Kotaška - K. Kučera, S. Petráš, J. Šimíček - Tibenský, Holovič, J. Ručkay - Balej, Brancis, Belluš - J. Pardavý ml., J. Tomčák, Hrehorčák

Poprad: Kostúr - Ťavoda, R. Suchý, Š. Fabian, Briják, J. Kasík, Malina, Gaborčík - D. Skokan, L. Paukovček, Bartečko - Hvila, O. Rusnák, Kroták - B. Rapáč, Heizer, R. Rapáč - Števuliak, Bajaruns, Štrauch

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Poprad bol silný pred našou bránkou, vedeli sme, že budú strieľať často a museli sme dobiedzajúcich hráčov odrážať. Podarilo sa nám dať dva góly v presilovke a sme radi, že sme zvíťazili." Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Ťažko sa mi hodnotí priebeh, ktorý bol po celý čas v našej réžii, o čom svedčí aj počet striel. Doplatili sme na neefektivitu, gól na 4:2 bol už do prázdnej bránky."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Tipsport liga: Košice a Nitra vysoko vyhrali, Zvolen ostal lídrom