Ak chcem rásť, musím vystúpiť zo zóny komfortu, hovorí Kadáš pred súbojom v RFA

Jakub Kadáš po výhre v Thajsku
Jakub Kadáš po výhre v Thajsku (Zdroj: Facebook: Jakub Kadáš)
Vladimír Bilohuščin|5. máj 2022 o 07:50

Slovenský reprezentant má v pláne zapísať si 31. víťazstvo.

BRATISLAVA. Podujatie RFA prinesie aj tvrdé súboje thajského boxu v malých rukaviciach. Jednou z hviezd, ktorú uvidíme práve v tejto disciplíne, je aj Jakub Kadáš.

Ten si už budúci víkend, v sobotu 14. mája, zmeria sily s nebezpečným Dominikom Bereczkim.

Rozhodol sa pre najtvrdší šport

Kadáš sa pre thaibox rozhodol už počas štúdia na strednej škole, keďže v tom čase bol v Banskej Bystrici, kde bojovník vyrastal, najlepší thaiboxerský klub v širokom okolí.

„Bol to gym s veľkými menami, skúsenými zápasníkmi a popravde to prišlo tak nejak samé. Život sám ma priviedol k thaiboxu,“ prezrádza Kadáś a dodáva, že osobne ho na tomto športe najviac fascinuje jeho sila, tvrdosť a technickosť.

„Thajský box je určite najtvrdší alebo aspoň jeden z najtvrdších postojových športov na svete.“

Ako mnoho bojovníkov Muay Thai, aj Kadáš sa rozhodol pred dôležitým súbojom v RFA presunúť vlastnú prípravu do rodiska tohto športu, Thajska.

„Plánoval som sem vycestovať už dlhšie, nebolo to len kvôli tomuto zápasu. Stále tam mám dobré vzťahy, perfektný gym, za ktorý zápasím a mám platný kontrakt. Takže, ak chcem rásť, čo ja chcem, musím vedieť aj takto vystúpiť z môjho komfortu,“ vraví Kadáš.

Zápas v Thajsku

Fakt, že má Kadáš zmluvu aj v Thajsku, nie je náhoda. Rodák z Rimavskej Soboty vyhľadáva možnosť porovnania síl s miestnymi bojovníkmi, ktorí patria k svetovej špičke.

Za posledné obdobie mal pritom Jakub až dva súboje a hlavne na posledný duel bude ešte dlho spomínať. 

„Mal som zápas so skúseným a veľmi dobrým Thajcom, ktorý som dokázal vyhrať na KO. Súper mal nebezpečný zadný kop, lakte a ešte k tomu mal opačné garde.

Našťastie to netrvalo dlho a zápas bol ukončený v prvom kole v môj prospech po tom, ako súper už nemohol pokračovať po sérii úderov a lakťov. Aj keď zápas netrval dlho, teším sa z neho, lebo mi otvoril ďalšie dvere vo svete,“ hovorí.

28-ročný bojovník tak upravil svoju bilanciu na úctyhodných 30 výhier, 8 prehier a 2 remízy. Aj preto môžeme očakávať Kadáša vo výbornej forme.

„Forma vrcholí a verím, že bude perfektná," verí. Príprava bola dlhá a veľmi náročná, všetko sa ukáže už budúci víkend. Psychicky sa cítim skvele, teším sa na zápas a verím v ďalšie víťazstvo.“

Proti sebe ale bude mať Kadáś nebezpečného Maďara Bereczika, od ktorého slovenský reprezentant očakáva najmä kickboxerský štýl.

„Myslím, že sa bude snažiť viac boxovať, hýbať sa. Uvidíme, treba byť pripravený na nepripravené,“ prezrádza Kadáš.

Plány v organizácii RFA má Jakub jasné, no všetko musí prísť postupne.

„Vyhrávať zápasy, robiť atraktívne súboje, aby sa páčili fanúšikom a samozrejme, ak príde možnosť bojovať o titul, tak ho urvať,“ dodáva odhodlane.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ak chcem rásť, musím vystúpiť zo zóny komfortu, hovorí Kadáš pred súbojom v RFA